Dom Ruinart, un vintage Blanc de Blancs 2009!

0
171
Ruinart Dom Ruinart Blanc de Clancs 2009

Dom Ruinart Blanc de Blancs 2009 este o expresie sublimă a gustului Casei Ruinart. Această șampanie reflectă caracteristicile anului 2009, un excepțional an vintage pentru soiul de strugure chardonnay. Este anul în care strugurii au fost culeși, în ciuda secetei extreme a verii, clima oferind condiții ideale pentru ajungerii la maturitate, fără a fi afectați de vreo boală specifică. Aceste aspect au permis vintage-ului să păstreze note extrem de proaspete și intense.

Dom Ruinart Blanc de Blancs 2009 (lifestyle)

Compus în întregime din Chardonnay Grands Crus – 82% din Côte des Blancs (Cremant, Avize, Chouilly și Le Mesnil-sur-Oger) și 18% din versantul nordic al Montagne de Reims (Sillery) – vinul a așteptat nouă ani în pivnițele de cretă ale Casei Ruinart, un spațiu care este inclus în acest moment în Patrimoniul Mondial UNESCO. Iar alegerea lui Frédéric Panaïotis (Cellar Master în cadrul Maison Ruinart) a fost de a elabora un vintage, vinificarea atentă și timpul de îmbătrânire lung, fac din acest Dom Ruinart o șampanie excepțională, marcată de prospețime, complexitate și putere stăpânită de acuratețe și eleganță. Notele de degustare ale șampaniei Dom Ruinart Blanc de Blancs 2009 – atât în arome, cât și în textură – ne arată un vin corpolent și crocant. La prima vedere, vinul se prezintă cu o culoare aurie intensă și reflexe în nuanțe de verde-migdale.

Mai multe știri premium AICI

Aroma se încadrează într-un registru fructat, care evocă note de lămâie, cais și brugnon (un sortiment de piersică). Florile albe, pasta de migdale proaspete și  Calisson d’Aix (un produs compus dintr-o pastă fructe confiate și migdale măcinate) evocă maturitatea acestui extraordinar vintage. În același timp, palatul s eprezintă cu un echilibru delicat, gustos și lin de viață, dar cu un finiș lung și subtil. Este un efect al combinației dintre aciditatea mătăsoasă, prospețimea fructelor și o surprinzătoare sapiditate. Potențialul său d eîmbătrânire poate ajunge și la douăzeci de ani, conform reprezentanților Casei Ruinart, în funcție de condițiile de depozitare ale produsului. În fine, recomandarea specialiștilor este de servi cuvée-ul Dom Ruinart Blanc de Blancs 2009 la o temperatură cuprinsă între 10 și 12 grade. Detalii Maison Ruinart AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here