Dolce & Gabbana, Alta Gioielleria de’Medici

0
801
Docle Gabbana (Rinascita - Alta Gioielleria)

Dolce & Gabbana a prezentat săptămâna trecută una dintre cele mai spectaculoase colecții de bijuterii. Denumită Alta Gioielleria, colecția marchează revenirea mărcii în calendarul pitti Immagine (Uomo) și reprezintă un omagiu adus Renașterii Florentine. În centrul colecției o regăsim pe Caterina de’Medici, nepoată a lui Lorenzo Magnificul și regină a Franței. Evenimentul s-a desfășurat în interiorul Officina Profumo-Farmaceutica di Santa Maria Novella, piesa central a colecției fiind un remarcabil colier din aur, în centrul căruia doi heruvimi purtau o sticlă rară de parfum.

Dolce & Gabbana (parfum Aqua della Regina)

Această prezentare marchează și aniversarea Officina Profumo-Farmaceutica di Santa Maria Novella, cea mai veche farmacie din lume, locul unde – în anul 1553 – era creat pentru Caterina de’Medici. Ajunsă regină a Franței – ea căsătorindu-se cu Henric al II-lea – Caterina a continuat să utilizeze parfumurile casei Florentine. Esența avea la bază bergamotă și purta numele de “Aqua della Regina”, parfumul fiind produs și astăzi, fiind cunoscut sub numele modern “Aqua di S.M. Novella”. În mod surprinzător, sticla creată de cei doi designer poartă aroma unui parfum real, ceea ce a permis doamnelor să-l utilizeze de-a lungul prezentării. Ca orice obiect din această colecție, acesta este o piesă unică.

Dolce & Gabbana (colier din tanzanit și safir galben

Evident, parfumul nu putea fi însoțit decât de o bijuterie pe măsură, asocierea fiind realizată cu un uimitor colier din aura lb, cu turmalină Mozambicană Paraiba, denumită Oceania. Cu o colecție de bijuterii care a debutat în urmă cu opt ani, la Taormina/Sicilia, duo-ul creativ a vizitat Insula Capri, Veneția, Napoli și Palermo, fiecare eveniment desfășurându-se de-a lungul a trei zile extravagante. “În sfârșir! Este minunat să revii în centrul celei mai mari mișcări de artă din istorie: Renașterea”, a menționat Stefano Gabbana. “Farmacia” a fost create[ inițial de călugării oridnului dominican, aceștia folosind diferite plante medicinale pentru crearea de remedii farmaceutice, multe dintre ele fiind utilizate și astăzi.

Dolce & Gabbana (cercei din safir și aur alb)

Iar ceva asemănător se întâmplă și cu bijuteriile Dolce & Gabbana, casa de modă folosind în construcția acestor piese tehnici utilizate de artizanii epocii de aur a Renașterii. De altfel, produsele realizate în cadrul Officina Profumo-Farmaceutica preced Renașterea. În anul 1221, aici funcționa un hospitiu pentru a primi pelerine, alături d eun laborator timpuriu pentru transformarea plantelor în diferite substanțe medicinale. În timp, “Farmacia” a primit chiar și un blazon din partea familiei de’Medici, format din șase sfere și doi putti, un șarpe încolăcit (simbolul sacru pentru Aesclepius), simbolizând medicina și farmacopeea. Elemente observate și pe sticla de parfum din cristal Dolce & Gabbana Caterina de’Medici.

Dolce & Gabbana (ceas Leonardo da Vinci)

O mărtuie a meșteșugului realizat în peninsula italic, eticheta de modă realizând o colecție de bijuterii remarcabile, o trimitere la artizanatul epocii Renașterii și la plantele și fructele exotice utilizate de călugări în crearea unora dintre cele mai fine parfumuri, esențele fiind însoțite de coliere uimitoare – cu pietre de rubin și safir – în forme creative. Alături am regăsit și cercei din aur alb – cu forme ce ne aduc aminte de bujori – cu finisaje din tanzanite și safir galben. Piese realizate în studioul de bijuterii al mărcii din Legnano, la vest de Milano: “Suntem norocoși să lucrăm cu doi designeri geniali, imaginativi, echipa noastră făcând față unor provocări elegante și exuberante”, a declarat Walter Veneruz (Director Watches & Jewelry al casei Dolce & Gabbana).

Dolce & Gabbana (butoni în stil bizantin)

De asemenea, bijuteriile destinate bărbaților au fost prezentate sub frescele “Patimilor lui Hristos” și al martiriului diferiților sfinți ai Bisericii Catolice. Din nou, duo-ul cretiv a făcut referire la Renaștere prin prezentarea unui remarcabil ceas Leonardo da Vinci, o piesă inscripționată cu diferitele schițe ale maestrului florentin. Iar versiunea dedicată acestui an a purtat numele “Atlanticus”. Alături de ceas regăsim și o pereche de butoni realizați în stil bizantin, cu granate de rodolit – valoarea de piață fiind de aproximativ 30.000 Euro – deși ceasurile aveau un preț mult mai mare (trebuie să amintesc aici și de piesa Ferdinand al II-lea, un ceas care se prezintă cu o față din jad verde și intarsia aurie, valoarea lui fiind estimate la circa 600.000 Euro).

Detalii aici: DOLCE & GABBANA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.