DISPLAY CURBAT LA BMW iNEXT

0
37
BMW iNEXT

De decenii, aranjamentul orientat către conducător al elementelor de afişare şi control a fost una din caracteristicile tradiţionale ale interiorului modelelor BMW. Următoarea generaţie a afişajului complet digital va debuta pe iNEXT, care va fi produs din 2021 ca avanpost tehnologic al constructorului de automobile premium. La noul Curved Display (display curbat) prezent la iNEXT, zonele de afişare a controlului şi informaţiilor sunt unite pentru a crea o singură unitate care este curbată spre conducător. Această unitate integrată optimizează vizualizarea informaţiilor şi facilitează controlul tactil intuitiv.

Recent, designul cockpitului, cu orientarea tradiţională spre conducător, a fost optimizat suplimentar prin actualul BMW Live Cockpit Professional. În acest caz, structura clară şi prezentarea uniformă a conţinutului personalizabil pe larg pe panoul de instrumente complet digital şi displayul central asigură că persoana de la volan are mereu informaţiile potrivite la momentul potrivit. Următorul pas este făcut odată cu Displayul Curbat de la iNEXT. Acesta are o curbură care este orientată spre conducător. Suprafaţa de afişare, dintr-o singură secţiune, creează un efect armonios deosebit, oferind un accent vizual suplimentar butoanelor de control optimizate ergonomic. “Afişajul curbat şi dintr-o singură secţiune este elementul central de control element şi reprezintă interpretarea modernă a orientării către conducător. Ocupă o poziţie centrală dominantă într-o structură de afişare emblematică, care oferă o experienţă distinctivă a afişării”, explică Domagoj Dukec, directorul BMW Design. “Displayul Curbat este realizat din materiale de înaltă calitate şi este suspendat practic pe panoul de instrumente. Aceasta îl face un element principal în ceea ce priveşte sentimentul de spaţiu modern, luxos şi generos din iNEXT.”

BMW iNEXT

Displayul Curbat este poziţionat în aşa fel încât pasagerii automobilului nu-i pot vedea conexiunea cu panoul de instrumente. Designul distinctiv şi de înaltă calitate al Displayului Curbat se inspiră din tehnologia modernă a electronicelor de consum, cu elementul de afişare curbat fiind susţinut de o consolă de magneziu, extrem de subţire. Tehnologia sofisticată de afişare, cu sticlă nereflectorizantă, nu necesită un element care să facă umbră, conferind astfel cockpitului un aspect foarte deschis. “Displayul Curbat de la iNEXT ne duce la următorul nivel al controalelor orientate spre conducător”, declară Robert Irlinger, director BMW i. “Noua unitate de afişare permite utilizare perfect intuitivă, naturală şi ergonomică a funcţiei tactile.” Prin urmare, forma şi aranjamentul Displayului Curbat reprezintă o interpretare revoluţionară a orientării spre conducător, care este caracteristică BMW. În acelaşi timp, zona de display central rămâne clar vizibilă şi accesibilă şi pasagerului din faţă. În funcţie de situaţie şi de preferinţele individuale, elementele individuale de conţinut afişat pot fi mutate înainte şi înapoi între zona displayului central din câmpul vizual al conducătorului şi cea care poate fi folosită de pasagerul din faţă. Mai multe detalii despre modelele BMW sunt disponibile aici (BMW).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here