Dior îl omagiează pe scriitorul Jack Kerouac!

0
23
Dior - Omagiu adus lui Jack Kerouac (foto Dior/Brett Lloyd)

Prezentarea Dior – aferentă sezonului toamnă/iarnă 2022 – a avut loc la Londra și s-a inspirat din lucrările lui Jack Kerouac. Realizată sub bagheta lui Kim Jones (Directorul Artistic al mărcii), colecția s-a inspirat din pasiunea pentru inovație scriitorului american.

Detaliu prezentare (foto Dior/Brett Lloyd)

Pasiune care rezonează puternic cu valorile mărcii, “The world of On The Road” fiind menționată în piesele ale colecției. De altfel, scriitorul chiar este considerat – alături William S. Burroughs și Allen Ginsberg – pionier al mișcării culturale “Generation beat”. De la cultură și contra-cultură, colecția îmbină finețea couture-ului parizian cu lejeritatea modernă și stilul casual ținutelor americane. Tricoturile Fair Isle sunt brodate cu paiete.

Colecția

Alături de broderiile complexe, regăsim cloqués-urile care sunt țesute cu logo-ul “CD Diamond”. De asemenea, grafica eșarfelor Dior carré ornează jachetele, fiecare fiind marcată de câte o literă “D”. Ele încadrează viziunea unui parc national American, menționând aici Yellowstone, Yosemite sau Kerouac s Big Sur. Accesoriile sunt infuzate cu spiritul călătoriei, coordonatele de urcare fiind puternic marcate pe silueta genții Saddle.

Detaliu prezentare (foto Dior – Brett Lloyd)

Totodată, modelul Dior Oblique este revizuit în tonuri kaki și indigo, suproturile calsice de cărți devenind huse pentru iPhone. Încălțămintea include sandale și ghete pentru drumeție cu inscrustații de carouri brodate și completate cu elemente din piele exotică. Savoir-fair-ul Casei este completat de tehnologii avcnasate.

Materiale

Colecția este o linie contemporană, realizată prin utilizarea de tehnologii de ultimă generație și mătăsuri tehnice. Nailon-ul este combinată cu broderie și dispune de o paletă de culori caldă, punctată de griul specific etichetei Dior. Decorul prezentării reinventează manuscrisul On The Road, un pergamnet continuu de circa 37 metri. Este un omagiu adus de Dior călătoriilor și Americii care include o recreare a primei ediții a cărții lui Kerouac.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.