Dior, colecție capsulă împreună cu Sacai!

0
418
Dior x Sacai (foto: Brett Lloyd)

Dior a anunțat lansarea – în luna noiembrie – unei colecții capsulă împreună cu marca japoneză Sacai. Doi dintre cei mai talentați designeri – Kim Jones/Chitose Abe – au purtat un dialog prin inetrmediul unei linii masculine.

Colecție-capsulă Dior x Sacai (foto: Brett Lloyd)

Recent, casa pariziană a prezentat imagini ale colecției de îmbrăcăminte pentru bărbați. O combinație subtilă al AND-ului celor două mărci, fără a schimba percepția asupra lor. Linia vestimentară este o îmbinare între semnătura sportive în croitorie a lui Jones și dragostea lui Abe pentru țesături. Rezultatul pare să fie o simfonie de stil extrem de influent și o colecție cu potențial uriaș în segmentul comercial.

Detalii de contrast

Duetul marchează recenta victorie a lui Chitose Abe, acesta fiind invitat să prezinte o colecție alături de Jean Paul Gaultier. După retragerea de anul designer-ului, casa franceză invită un designer să creeze o linie în comun. Revenind la colecție, este bine de știut că între cei doi designeri există o relație de prietenie. Iar colaborarea sintetizează ce este mai bun la ambii creatori de modă. Iar Abe a fost mult timp un fan al flanelelor Aran.

Colecție Dior x Sacai (foto: Brett Lloyd)

Alături de Kim Jones, el transformă Aran-ul într-unul dintre motivele florale ale Casei Dior, cu detalii contrastante. De fapt, colaborarea aduce împreună câteva generații, între 1999 (fondarea Sacai) și 1947 (nașterea Casei Dior). Pentru început, litera “i” – prezentă la ambele mărci – este prezentă în cuvântul Sacai, încorporat în litera “i” din Dior. Ulterior, materialele alese – denimuri japoneze, bumbac feltry – completează linia.

Paletă de culori

Paleta de culori este una restrânsă, în nuanțe de negru sau albastru. Cele două tonuri evocă “o fotografie de modă de la mijlocul secolului adusă la viață”, spune Kim Jones. De asemenea, Jones și Abe au realizat o geantă de tip rucsac, perfecta pentru o camera SLR. Adăugați și câteva modele de berete sau sou’westers (realizate de Stephen Jones) și veți obține o abordare originală. Colecția masculină DIOR urmează să fie disponibilă din luna noiembrie 2021.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.