Dexamenes, o cramă devenită hotel

Situat într-o veche fabrică de vinuri, amplasată direct pe plaja Kourouta, Hotelul Dexamenes Seaside reprezintă o rămășiță palpabilă din istoria comerțului grecesc – locația fiind „învelită” într-un cadru industrial uimitor. Inaugurat în luna mai a anului trecut, hotelul a fost reabilitat de studioul de arhitectură K-Studio, reședința oferind în acest moment o experiență unică a ospitalității – multe dintre camere sunt realizate în interiorul vechilor rezervoare ale fabricii de vinuri din anii 1920 – definind o estetică sublimă și curată.

Asigurându-se că poziția favorabilă se află în prim planul conceptului hotelier, multe dintre cele 34 de camere dispun de o terasă privată – cu vedere la Marea Ionică – în timp ce un bar-lounge, o tavernă și o cameră istorică, alături de un magazin tip boutique (Bakaliko), oferă o parte din cultura regiunii. Dexamenes, proprietate a lui Nikos Karaflos, reprezintă o veche dorință a acestuia de a crea un hotel care să onoreze moștenirea sitului și a împrejurimilor sale, cultivând în același timp liniște și simplitate – pentru a contracara natura frenetică a vieții moderne. Fost angajat al studioului de arhitectură, nu e de mirare că dl. Karaflos a colaborat cu foștii săi colegi pentru a reimagina și remodela peisajul modernist al proprietății. Hotelul este caracterizat prin cele două rânduri de blocuri din beton, care odinioară erau rezervoarele de vin, acestea fiind restaurate pentru a reflecta integritatea industrială a structurii (prin utilizarea unor materiale precum oțelul, sticlă sau lemn). Designul interior se prezintă destul de auster, cu structuri din oțel negru ce se prelugesc până în zona de bar-lounge și recepție. Cu o suprafață de 300 metri pătrați fiecare, rezervoarele sunt ideale pentru a găzdui cele 34 de camere, reședința luxoasă fiind definită de patina unică a pereților din beton și a podelelor din teracotă lustruită. Ferestrele de mari dimensiuni au rolul de a spori contrastul dintre spațiul interior răcoros și elementele de exterior expuse căldurii soarelui.

Camerele sunt completate de un dressing deschis, un pat dublu, o saltea Coco-Mat și canapea relaxantă, alături regăsind o baie spațioasă și produse Moda Bagno (această fiind așezată în spatele unui perete din sticlă texturată). De asemenea, aici vom regăsi și o vilă neoclasică (pe malul mării), în interior fiind la dispoziția oaspeților două camere de 60 metri pătrați, o cameră cu trei paturi duble și o bucătărie. O sărbătoare a rădăcinilor sale mediteraneene, hotelul este îmbogățit cu experiențe culturale locale, întreaga regiune fiind la dispoziția oaspeților. Având în vedere că provincia Peloponez găzduiește mai multe crame și soiuri de struguri decât orice altă regiune a Greciei, nu este deloc surprinzător faptul că produsele alimentare și vinul joacă un rol esențial în conceptul Dexamenes. Iar acest aspect îl regăsim în bucătăria reședinței, spațiul găzduind o gamă largă de cursuri și degustări locale de gastronomie, în timp ce un studio – aflat în plan deschis – oferă sesiuni de yoga și ateliere sub bagheta unor artiști locali. Totodată, profitând se așezarea spectaculoasă de la Marea Ionică, hotelul propune oaspeților unele dintre cele mai fine plaje și peisaje. În fine, hotelul este localizat în Kourouta, într-o zonă retrasă, reședința fiind plasată în apropiere de orașul Amaliada (la nord-est) și de unele dintre cele vechi situri arheologice din Grecia, în apropiere fiind plasate și numeroase crame. Dacă am reușit să vă conving în alegerea acestui hotel drept destinație de vacanță, nu-mi rămâne decât să vă îndrum către site-ul oficial al locației – mai multe detalii aici (Dexamenes).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here