Share This Article
DeWitt Academia Endless Drive (AC.ED.001) ne dezvăluie o piesă originală, în concordanță cu caracterul puternic și distinct al creațiilor mărcii elvețiene de ceasuri. Cea mai marcată caracteristică o reprezintă designul inovator al cadranului noului ceas, o trimitere către mecanica din domeniul auto – un camp de inspirație preferat de fondatorul mării, Jérôme de Witt. Curbele șuruburilor sunt angrenate într-o mișcare unidirecțională și denotă o rotație ireversibilă care fascinează privitorul, servind ca alegorie pentru timpul însuși.
Prin estetica și funcțiile oferite, modelul vine să completeze seria de creații a mărcii DeWitt, oferind colecției de ceasuri un caracter puternic și distinct. Ca de obicei, manufactura cu sediul în Geneva inovează și oferă un mecanism cu totul special. Mai exact, modelul oferă posesorului două grade de libertate. Pe măsură ce rezerva de putere – de 59 ore – scade, șurubul se rotește. Câmd butonul esterotit, șurubul alunecă pe axa sa longitudinală.
Echipele de ingineri și maeștrii orologeri au adaptat mecanismul automat standard DeWitt 5050, produsă și ansamblată manual, pentru a da viață unui model cu totul special. Cadranul este lucrat manual și îndeplinește standardul foarte ridicat de finisaje al manufacturii elvețiene. Mai mult, afișarea timpului nu face excepție de la dorința mărcii de a se distinge prin cronometre excepționale. Orele și minutele sunt indicate cu ajutorul a două discuri situate în dreptul orelor 9 și 3, acestea rotindu-se în jurul unei piese centrale fixe.
Carcasa rotundă – cu diametrul de 42,5 mm – creează o interacțiune cu efecte contrastante prin combinația de materiale tradiționale și inovatoare, aur de 18 carate și cauciuc negru, recreând subtil faimosul motiv imperial – o semnătura distinctă a mărcii – a împăratului Naopoleon I. De asemenea, două semnături “W” se regăsesc pe coroană și cataramă. În fine, ceasul ne arată încă odată expertiza și creativitatea oferită de maeștri orologeri elvețieni.