Despre alegerea dimensiunii ceasului!

0
252
Despre alegerea ceasului (OMEGA)

Despre ceasul de lux se știe că reprezintă o investiție semnificativă. Conceput pentru a fi elegant, ceasul servește ca accesoriu esențial și ca o marcă a stilului dumneavoastră personal. Cu toate acestea, este important să ne amintim că un astfel de obiect nu trebuie tratat ca pe un obiect unic. Deși nue xistă reguli absolute pentru asortarea ideală a unui ceas, vom încerca să vă oferim un scurt ghid de orientare pentru a putea achizționa o piesă optimă pentru stilul dumneavoastră de viață și, mai ales, pentru a arăta cât mai bine pe încheietura mâinii.

Diametru carcasă

Dimensiunea mâinii – este foarte important să alegeți un ceas care să s epotrivească cu încheietura mâinii dumneavoastră. Înclinația către echilibru și proporții corecte sunt aspectele care atrag oamenii. După cum probabil vă așteptați, dacă încheietura mâinii este mai mica, atunci trebuie să alegeți un ceas cu dimensiuni mai mici. Pentru a afla acest detaliu important,începeți cu măsurarea încheieturii cu o bandă sau, dacă nu aveți una la îndemână, este suficientă o sfoară. Înfășurați banda/sfoara pe încheietura mâinii – încât să se potrivească confortabil – și notați dimensiunea măsurătorii;

Diametru carcasei – despre cel mai vizibil element al ceasului este carcasa, aceasta având un rol crucial atunci când vine vorba de selectarea ceasului potrivit. De obicei, ceasurile pentru bărbați tind să varieze între 38 mm și 46 mm, în timp ce ceasurile pentru femei se situează între 26 mm și 36 mm. Există și persoane care doresc alte dimensiuni, chiar dacă modelele alese nu sunt optime pentru încheietura mâiniilor lor. Din nou, preferința personală își face simțită prezența, mai ales dacă doriți să achiziționați un ceas supra-dimensionat;

Greubel Forsey (GMT Quadruple Tourbillon)

Grosimea carcasei – despre cadranul primește cea mai mare atenție, grosimea ceasului este adesea trecută cu vederea, chiar dacă aceasta este un element vital atunci când căutați modelul perfect. De obicei, grosimea carcasei trebuie să fie corelată cu diametrul acesteia, deoarece simetria proporțiilor va oferi cel mai bun produs pe încheietura mâinii dumneavoastră. Dacă purtați de obicei un costum sau participați la evenimente cu caracter formal, o carcasă groasă vă poate strange mâneca jachetei. În acest caz, alegerea perfecta ar trebui să fie un ceas mai subțire și mai confortabil. Evident, aici trebuie să țineți cont și de anumite principii sartoriale pe care ar trebui să le luați în considerare când alegeți ceasul dorit;

Clema de prindere – denumite câteodată și “coarne”, clemele de prindere se regăsesc în locul unde carcasa se conectează la cureaua sau brățara ceasului. De obicei, ele nu sunt luate în considerare atunci când măsurăm diametrul carcasei, ceea ce nu constituie o problemă, rolul lor fiind doar de a fixa cureaua de ceas. Atunci când vă măsurați încheietura mâinii, lăsați un spațiu suplimentar pentru cleme, astfel încât ele să nu se poată extinde și să facă despre ceas un produs incomod de purtat.

Lățime curea

Lățime (curea) – un ceas bine proporționat are de obicei o lățime a curelei care este de aproximativ jumătate din diametrul carcasei. Asigurați-vă că păstrați această proporție, altfel ceasul va arăta disproporționat dacă lățimea curelei este mai mica sau mai mare.

Lungime (curea) – ținând cont de măsurarea încheieturii mâinii, lungimea curelei trebuie să fie la circa o jumătate de centimetru de circumferința (încheieturii) mâinii. De acest aspect va depinde și diametrul sau grosimea carcasei.

Material (curea) – materialul din care este produsă curea trebuie neapărat luat în considerare. Cureua realizată din metal este adesea mai voluminoasă și mai grea, comparative cu cele din piele sau țesături, chiar dacă au aceeași dimensiune. Când decideți să alegeți unul din materialele de curea menționate, trebuie să luați în calcul ocaziile unde utilizați ceasul sau funcționalitatea acestuia. O curea din piele o să arate întotdeauna bine la birou sau evenimente elegante, dar s-ar putea să nu s epotrivească unui stil de viață energic/sportiv. Despe estetică se știe că este un factor foarte important atunci când alegeți un ceas de lux, potrivirea perfectă cu stilul dumneavoastră de viață fiind un factor determinant în căutarea excelenței. În final, nu-mi rămâne decât să sper că acest mic ghid este cu adevărat util pentru dumneavostră și, totuși, alegerea unui ceas se rezumă la stilul preferat sau ce vi se pare mai confortabil. Sursă documentare AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here