Designworks, capsulă Dubai Hyperloop

0
79
dreamworks dubai hyperloop

esignworks a contribuit la crearea designului-prototip al capsulei pentru Dubai Hyperloop. Recent, designul a debutat la nivel global la City Walk Dubai în cadrul Lunii Inovaţiei din UAE. Este pentru prima dată când un prototip hyperloop full-scale fizic a fost prezentat unei vaste audienţe publice.

designworks dubai hyperloop

Odată construită, capsula de pasageri, propulsată electromagnetic printr-un tub cu vacuum, ar putea atinge viteze de până la 1.080km/h, putându-se călători de la Dubai la Abu Dhabi în doar 12 minute. În prezent, Virgin Hyperloop One negociază (www.virginhyperloopone.com) cu RTA următoarea etapă de dezvoltare (Faza 2), având obiectivul clar de a construi primul sistem de transport hyperloop din lume în Emiratele Arabe Unite (Orientul Mijlociu). Bazându-se pe o vastă experienţă de design în proiecte de transport personal şi public şi un accent ferm pe peisajul mobilităţii viitoare, Designworks a jucat un rol crucial ca partener de design al Virgin Hyperloop One. Conform domnului Johannes Lampela (Director Design al studioului Designworks din Los Angeles), “Prin designul Virgin Hyperloop One, am dorit să creăm u nouă expresie vizuală pentru un mod nou de transport public”. Provocarea principală cu care s-a confruntat echipa Designworks a fost modul în care să creeze un interior confortabil şi captivant, fără ferestre pentru pasagerii care vor călătorii pe scaune. Designworks a luat ceea ce la prima vedere ar putea fi un mediu foarte restrictiv şi l-a transformat într-o experienţă senzorială superioară şi mai personală, care poate fi deopotrivă memorabilă şi plăcută.

designworks dubai hyperloop

Conceptul de design are la bază un sistem de lumini, controlate personal şi multidirecţional, afişaje digitale şi confort premium pentru un sentiment de spaţiu individual pentru fiecare pasager. La clasa întâi, de exemplu, scaunele de piele ajustabile dispun de ecrane tactile pentru setări personale pentru luminozitatea şi culoarea luminii, ceea ce permite pasagerilor să modifice lumina de la albastru la roz. Scaunele includ încălzire şi răcire integrate. Pasagerii se pot bucura de entertainment personalizat prin monitoarele încorporate. În acest fel, conceptul ar putea crea o experienţă spaţială mai sofisticată şi centrată pe utilizator care depăşeşte noţiunea utilitară tipică a transportului public. De asemenea, iluminarea podelei este utilizată în mod estetic pentru a avea şi funcţie de orientare în spaţiu. Pentru a extinde experienţa pasagerilor, designerii s-au inspirat din modelele arabe tradiţionale, având grijă să creeze referinţe culturale intenţionate unuiversale, totul într-o interpretare modernă. Astfel, designul este ancorat în moştenirea culturală a regatului, recunoscând în acelaşi timp realizările şi aspiraţiile sale contemporane. Prototipul Virgin Hyperloop One este un alt exemplu al abordării de avangardă a Designworks pentru a inventa viitorul transportului şi pentru a-şi imagina potenţialul noilor moduri de mobilitate. Mai multe detalii aici (www.bmwgroupdesignworks.com).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here