De Bethune, ediție specială cu Swizz Beatz!

0
37
De Bethune - ediție Swizz Beatz

De Bethune vine cu o propunere surprinzătoare pentru industria atât de conservatoare a ceasurilor de lux. Condus de spiritul inovației, starul rap Swizz Beatz a provocat marca orologeră în realizarea unei povești autentice.

Dream Watch 5 Tourbillon (foto De Bethune)

Povestea ceasului începe în 2020, atunci când artistul a propus De Bethune să creze un Dream Watch 5 diferit. Denis Flageollet, maestrul ceasornicar și fondatorul mărcii, a început să lucreze la un ceas care să transmit viziunea artistului. Design-ul trebuia să fie în concordonță cu modelele existente, dar, în același timp, să devină o piesă rafinată și sofisticată. Totodată, el se bazează pe materialele și construcția tipică De Bethune.

Concept

Construit în jurul conceptelor de lumina și transparență, proiectul oferă un domeniu nou de cercetare și interpretare diferită. O abordare nouă a utilizării cristalului de safir, titanului albastru și numeroase finisaje dezvăluite unui fin observator. O idee transformată într-un rezultat cu adevărat unic. La baza proiectului se regăsește Dream Watch, una dintre cele mai experimentale colecții ale mărcii orologere elvețiene.

Swizz Beatz & Denis Flageollet (foto De Bethune)

Imposibil de clasificat, ceasul este o formă extremă, dar care reflectă cel mai bine filozofia dezvoltată de marcă. O abordare care implică explorarea fundamentală a orologiei, o adevărată sculptură pe încheietura mâinii. Dream Watch 5 are ca sursă de inspirație predecesorii săi, o linie începută cu Dream Watch 1. El face parte din cercetarea continuă a formelor, materialelor și culorilor, design-ul fiind direcționat către o formă deltoidă.

Construcție

Se observă la această ediție Dream Watch păstrarea abordării estetice și creative – atât de specifice mărcii. Echipa de creație a rămas fidelă esenței orologeriei, care presupune dezvoltarea și producția unor ceasuri extrem de precise. În cazul nostru, mecanismul automat DB2149 încorporează un tourbillon dezvoltat in-house de marcă. Complicația este atât de precisă încât necesită ajustare în funcție de ziua lunară la fiecare 1112 ani.

De Bethune – Dream Watch 5 Tourbillon (foto De Bethune)

În fine, culoarea albastră are un sens larg și profund, fiind asociată cu plenitudinea și extinsă către infinitul universului. Evocând apa, cerul și spațiul, ceasul este conceput de Denis Flageollet ca o vibrație luminoasă. “Când vrei să observe evoluția timpului, dar nu ai instrumentele necesare, privești cerul. Este una dintre temele recurente ale orologeriei”. Limitat la zece piese, De Bethune oferă estetică contemporană și îndrăzneață.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.