De Bethune prezintă o nouă referință: DB25QP!

0
19
De Bethune DB25QP în tehnică guilloche

O nouă interpretare a clasicului model DB25 este oferită la final de an de marca orologeră De Bethune. Realizat după tehnica guilloche, ceasul dispune de o carcasă din titan și “urechi” de prindere a curelei integrate.

De Bethune DB25QP guilloche (foto De Bethuen)

Manufactura De Bethune își îmbogățește colecția de ceasuri clasică cu o interpretare de ultimă oră a calendarului perpetuu. O piesă care combină finețea orologeriei cu mecanica de precizie, reunind sub fazele lunii, cerul înstelat și calendarul perpetuu. Carcasa rotunda are diametrul de 44 mm, liniile clasice fiind subliniate subtil de sistemul de prindere specific colecției DB25. Un ceas nuanțat și cu caracteristice elegante.

Construcția

Finețea decorațiunilor și puritatea liniei cadranului guilloche sunt marcate de împărțirea acestuia în 12 sectoare, subliniindu-i excelenta lizibilitate. Această lizibilitate este realizată prin ansamblul aplicațiilor în formă de inel care delimitează subcadranele și sfera orară. La ora 12 regăsim o sferă din paladiu și zirconiu, fundalul negru scoțând în evidență cerul cu stele aurii. Totodată observăm și o indicație a anului bisect.

Revers De Bethune DB25QP (foto De Bethune)

Data poate fi citită cu ajutorul unui subcadran poziționat în dreptul orei 6. De asemenea, ferestrele care indică ziua săptămânii și luna fiind în dreptul orei 9 și, respective, ora 3. Carcasa rotundă a noului DB25QP păstrează liniile armonioase care au contribuit la succesului ceasului originar. Totodată, aceasta este oferită pentru prima dată în titan, ceea ce sporește caracterul practic și confortul acestui ceas.

Mecanismul

Dezvoltat în cadrul Manufacturii, calibrul automat DB2324 beneficiează de cunoștințele de cercetare și tehnologice ale mărcii De Bethune. Ceasul se prezintă cu un calendar perpetuu, o lună sferică care indică fazele lunii cu precizie de 1 zi/122 ani. Carcasa dispune de geam de safir, oferind posibilitatea admirării complexității mecanismului. Ceasul este dotat cu curea din material textile, cu cataramă și ac din titan polișat.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.