DAKS, colecție inspirată de mediul rural britanic

DAKS - Coelcție FW'20

DAKS este sinonimă cu moștenirea, stilul și eleganța tipic britanică, marca fiind lansată în anul 1894 de Simeon Simpson, acesta oferind servicii de croitorie personalizată în Middlesex Street (Londra). Astăzi este una dintre cele mai elegante mărci de lux din Marea Britanie – magazinul său fiind situat pe emblematica Bond Street – oferind clienților croitorie fină și accesorii atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Patternul unic al mărcii – recunoscut la nivel internațional – a fost introdus în anul 1976, el devenind un symbol iconic al gamei de îmbrăcăminte și accesorii.

Cum 2019 reprezintă un an marcant pentru marca britanică – împlinind 125 ani de la fondare – compania a oferit un show de excepție – realizat în viziunea dlui. Luigi Veccia (Directorul Creativ al mărcii). O călătorie lungă pe coasta sălbatică a Atlanticului este completată de farmecul vechilor țesături de tweed realizate manual, un material cu aspect puternic și, în același timp, blând: de aici începe colecția prezentată la London Fashion Week. Semnată de Luiggi Veccia, colecția toamnă/iarnă 2020 șterge din clasicismul liniilor anterioare și o trimite către o cheie modernă și ecologică.

Culori precum verdele, albastrul sau amestecul de bej și gri se regăsesc într-o dimensiune contemporană, în nota ideilor sofisticate de fuziune. Reinterpretate, nuanțele oferă un interes sporit, ele fiind prezente în trench-uri cu pieptul dublu – pentru bărbați și femei – sau piese vestimentare supradimensionate, precum raglane sau fuste matlasate. Toate articolele sunt inspirate de arhivele mărcii, pentru a demonstra că moștenirea brand-ului este mereu actuală. Reținți prezența semnificativă a logomaniei, cu dublul “d interlock” preluată din arhivele impresionante ale mărcii britanice.

O alegere bine gândită, care se regăsește în cămășile masculine, șalurile și gentile pentru femei, reproiectând ideea de petrecere a weekend-ului în mediul rural. Tricoturile sunt moi și se sprijină pe corp ca o mângăiere, în principal datorită fibrelor ecologice și a lânii reciclate în împletituri tipice insulei Aran. De asemenea, există țesături ecologice obținute din reciclarea sticlelor de plastic, în timp ce eco-blănurile sunt fibre de lână fină. În construcția rochiilor de cocktail s-a renunțat la perfecțiunea liniilor, nuanțele de burgundy și crimson fiind amestecate cu tonuri de șofran, cognac și negru.

Totodată, accesoriile amintesc de eleganța relaxată din mediul rural britanic. Acestea variează de la genți – pentru bărbați și femei – confecționate din lână, până la mini clutch-uri cu motive matlasate din piele, elemente care vin să personalizeze gențile pentru bărbați. Noua idee a eleganței a mărcii se regăsește inclusiv la extremități. Diferite nuanțe se regăsesc în accesoriile metalice ale cizmelor din piele englească, acestea fiind folosite inclusiv pentru gentile liniei feminine. Evident. Nu lipsesc pantofii sport pentru plimbările lungi prin locurile fascinante și decadente din mediu rural Ashford. Detalii AICI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here