Cuervo Y Sobrinos Historiador 1519

0
246
Cuervo y Sobrinos Historiador 1519

Historiador 1519. Descoperirea Cubei de către Cristofor Columb în 1492 a fost preludiul pentru fondarea oficială a Havanei, realizată în 1519 de Diego Velásquez de Cuéllar. Orașul, denumit initial San Cristóbal de la Habana – originea numelui înclinând către #Habaguanex (numele unui șef local, menționat de Diego Velázquez de Cuéllar într-un raport înaintat regelui Spaniei) – marchează anul acesta 500 de ani de la fondare, aniversarea fiind marcată de nenumărate concerte, spectacole și evenimente culturale.

Cuervo y Sobrinos – Panorama orașului Havana (Amsterdam, sec. XVII)

Evident, Cuervo y Sobrinos nu putea lipsi de la această aniversare, o marcă fondată în anul 1882 la Havana. Familia Cuervo a început acest business prin importul de ceasuri elvețiene, înainte de a dezvolta propriile sale colecții – realizate de ceasornicari elvețieni – oferind pasionaților unele dintre cele mai elegante piese. Personalități celebre ale secolului al XX-lea au trecut pragul boutique-ului Cuervo y Sobrinos din Havana, printre care îi putem enumera pe Hemingway, Winston Churchill, Pablo Neruda, Albert Einstein sau Caruso.

Despre Hemingway știm că a locuit la Havana timp de douăzeci de ani, aici fiind scrise și unele dintre cele mai mari lucrări ale sale, amintind de “For Whom the Bell Tolls” sau “The Old Man and the Sea” – pentru care a primit chiar și premiul Pullitzer în 1953. Orașul chiar a fost descris de unele personalități drept “Roma din Caraibe”, fiind și astăzi unul dintre cele mai pitorești din lume. Istoria, frumusețea, clasicismul și frmecul său sunt inevitabil de inspirație latină. Zidurile Havanei sunt pline de povești, iar străzile sunt populate de oameni bine educați, pasionali și plini de viață.

Cu toate acestea, Havana nu înseamnă numai trecut, aici fiind prezentă o scenă culturală înfloritoare, cu artiști și designer recunoscuți la nivel internațional. Când vine vorba de balet, Havana poate conta pe Carlos Acosta – un coregraf și balerin cunoscut la nivel internațional – el întruchipând un anumit clasicism, precizie, creativitate și exotism, un stil tipic pentru orașul cubanez. Valori îmbrățișate și de Cuervo y Sobrinos, precizia elvețiană fiind întrepătrunsă de flerul latin.

Pentru a sărbători aniversarea a 500 de ani ai orașului, Cuervo y Sobrinos a lansat o ediție limitată din gama clasică Historiador – denumită Historiador 1519 – bogată în simbolism. Ceasul dispune de un cadran GMT – care permite purtătorului să vadă ora în două zone diferite de timp – un simbol al întrepătrunderii Lumile Vechi și Noi, a două culture care se reunesc. De asemenea, tot aici regăsim și o cheie – un element heraldic regăsit pe steagul orașului Havana – o referire la descoperirea Lumii Noi în finalul secolului al XV-lea.

Totodată, în parte din spate a ceasului sunt și alte simboluri specifice – cele trei castele (Castillo de La Real Fuerza, El Castillo del Morro și San Salvador de la Punta) regăsindu-se pe steagul orașului Havana. Apărarea istorică a orașului mai poate fi admirată pe greutatea oscilantă, printr-o imprimare colorată specială. Historiador 1519 este realizat din oțel inoxidabil, el beneficiind de cadrane în două nuanțe de culoare: unul abastru, inspirat de albastrul prezent pe steagul orașului; unui șampanie, o trimitere la nuanțele latino-crem tipice mărcii; ediția fiind limitată la doar 500 de piese, o trimitere la fondarea orașului de către spanioli.

Totodată, pentru a sărbători cei 500 de ani, brandul – cus ediul în munții Jura/Elveția – oferă colecționarilor o ediție limitată de douăzeci de piese din aur de 18 carate, acestea beneficiind de un cadran argintiu, atemporal – centrul cadranului oferind un design elegant, de inspirație Art Deco (un stil regăsit în boutique-ul mărcii Cuervo y Sobrinos în cursul anilor 1950, el fiind foarte căutat și astăzi de colecționari). Mai multe detalii despre colecție sunt disponibile AICI.

Cuervo y Sobrinos Historiador 1519

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.