CROAZIERĂ PE FLUVIUL MEKONG

0
129

Cu un spațiu destinat pentru două cupluri, o croazieră pe râul Mekong poate fi o experiență de neuitat. Într-o epocă marcată de călătoriile de mare viteză și itinerarii cât mai diverse, există o destinație care propune evadarea din cotidianul actualelor metropole. De fapt, ultimele tendințe în materie de ospitalitatea de lux este tocmai… reluarea ritmului lent de petrecere a unei vacanțe, fie că este vorba de o croazieră în jurul lumii, fie de o cursă pe unul dintre cele mai renumite râuri din lume.

De asemenea, o croazieră pe râu în Indochina este una dintre destinațiile aflate în trend, iar Mekong Kingdoms constituie un serviciu oferit de Minor Hotels Group pe cea mai nouă navă a grupului de  ospitalitate. Denumită “Gipsy”, nava este construită din lemn și dispune de un acoperiș realizat în stilul tradițional al bărcilor din regiune, punctul de plecare fiind Luang Prabang din Laos. Proiectată de arhitectul Pascal Trahan, hotelul plutitor oferă două cabine și croaziere de două și trei zile între Luang Prabang și triunghiul de Aur din Thailanda. Senzația pe care o oferă este aceea de “depășire a timpului”, liniștea unei croaziere pe râu fiind completată de finisajele interioare contemporane și tradiționale – precum lemnul lustruit și mobilierul din lemn sculptat, alături de paturi din lemn de bambus, piele, mătase și țesături thailandeze – toate fiind reinterpretate în viziunea designerului Jiraparnn Tokeeree. Cu o lungime de aproximativ patruzeci și doi de metri, barcă oferă o siluetă deosebit de compactă, la bordul ei putând fi găzduite două cupluri și personalul navigant. Cabinele pasagerilor sunt deosebit de spațioase, un salon de zi, un bar și o sală de mese vin să completeze spațiile comune, în timp ce terasele destinate relaxării și o platformă alfresco vin în sprijinul celor care doresc să admire peisajele schimbătoare ale Mekong-ului.

Deoarece nava este proiectată pentru găzduirea a două cupluri (fiind disponibilă doar în sistem charter), toate excursiile oferite la bord sunt complet adaptate la cererea oaspeților. Toate sunt concepute pentru a oferi cele mai bune experiențe în satele înșirate de-a lungul râului, precum ședințe de ciclism montan în zona rurală a Laosului, excursii ghidate la formațiunile carstice Pak Ou, vizite la triburile Lao și Hmong de la Khok-Ek, precum și în ateliere țesut în satele Pak Beng și Kamu. Reveniți la bordul navei, bucătarul șef le oferă oaspeților o experiență culinară deosebită, aceștia având ocazia să se delecteze cu delicioase prânzuri și cine ce utilizează numai ingrediente locale – arome regăsite în bucătăria Thai, Lao și franceză. Gândiți-vă la un sos tilapia cu galangal și chili, servit cu ciupercă la grătar și ulei de busuioc sau un bouillabaisse cu pește din râul Mekong și creveți de râu. În fine, trebuie menționat că nava este disponibilă pe tot parcursul anului, tarifele de închiriere având un preț de plecare de aproximativ 5.450,00 dolari. Mai multe detalii aici (www.minorhotels.com).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here