Crama Liliac lansează vinul Unexpected 2.0!

0
12
Crama Liliac - Unexpected 2.0

La doi ani de la apariția Unexpected I, Crama Liliac revine cu a doua ediție limitată a acestui vin special. Denumit Unexpected 2.0, povestea acestui vin continuă sub bagheta oenologului cramei, Laurent Dubreuil.

Crama Liliac (foto Crama Liliac)

Rezultatul a fost obținut după muncă laborioasă, care implicat patru tehnici de vinificare și împreunarea a șapte soiuri de struguri. Sunt soiuri din ultimii trei ani de recoltă, vinul obținut fiind unic, îndreptîțit să poarte numele Unexpected. Pasionații vor putea descoperi tonul dulce, obținut din soiuri alese, precum Sauvignon Blanc, Chardonnay, Fetească Regală. Alături, regăsim Muscat ottonel, traminer Pinot Gris sau Fetească Albă.

Povestea

Vinificat în cisterna de inox și maturat în butoaie de stejar transilvănean, vinul poartă amprenta regiunii în care este produs. Diferit de Unexpected I, vinul este obținut dintr-o multitudine de loturi mici de vinuri albe produse în ultimii trei ani. Inițiatorul este oenologul Laurent Dubreuil, cel care coordonează recoltarea și vinificarea în podgoriile Cramei Liliac din 2018. Este povestea Unexpected 2.0, începută cu sosirea acestuia la Crama Liliac.

O poveste care a demarat cu un lot de Sauvignon Blanc care fusese dedicat producerii vinului ice Wine. Însă, ciuperca microscopică Botrys a decis “o altă soartă pentru vin”, consumând mai devreme fructele extra-coapte. Astfel, recoltarea a fost obligatorie pentru a salva strugurii sănătoși care nu au mai beneficiat de timp pentru stafidirea naturală. Povestea vinului continuă cu un șir de întâmplări care au dus la crearea acestui sortiment.

Produsul

Uitate în diferite locuri din cramă, vinurile au trezit dorința oenologului Laurent Dubreuil de a le pune în valoare. Numeroasele încercări au adus în această primăvară licoarea rezultată din amestecuri, vinul devenind unul din produsele neplanificate ale cramei. Extraordinar de complex, cu expresia celor șapte soiuri albe care îl înnobilează, vinul este caracterizat printr-o eleganță rară. Alături de lungimea aromatică apreciabilă.

Detaliu vi'[ de vie (foto Crama Liliac)1

“Diversitatea și armonia sunt principalele surse ale acestui vin unic, imposibil de reprodus. Unexpected 2.0 ne-a surprins pe toți, un vin care arată o altă față a meleagurilor transilvănene. Un produs neplanificat, care ne-a arătat ce înseamnă răbdarea și știința combinată cu îndrăneala”, spune Miron Radić (Director General Liliac). Realizat în ediție limitată, vinul este disponibil în magazinele de specialitate și pe platforma online a cramei.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.