Corum a aniversat colecția Golden Bridge!

0
86
Corum Golden Bridge Automatic (10-th Anniversary)

Anul 2021 a fost unul de referință pentru Corum, marca orologeră marcând cea de-a 10-a aniversare a colecției Golden Bridge. Înființată în 1955, compania elvețiană a fost întotdeauna un vârf în ce privește design-ul, inovația și tehnologia.

Golden Bridge Automatic – ediție titan/aur (foto Corum)

Un parcurs care a dus la crearea unei colecții legendare în gama de ceasuri Corum, denumită Golden Bridge. Lansată pentru prima dată în anul 1980, colecția s-a bucurat de un real succes în rândul pasionaților de ceasuri. Puțin peste treizeci de ani – în anul 2011 – marca orologeră lansa o versiune automată a acestui model. Dotat cu un mecanism special, noul Corum Golden Bridge Automatic a luat cu asalt lumea pasionaților de ceasuri.

Noua versiune

Onorând această colecție specială, marca orologeră aoferit anul acesta noua versiune Golden Bridge Automatic. Formată din patru modele, carcasa în formă tonneau oferă posibilitatea admirării mecanismului prin cristalul de safir panoramic. Pentru prima dată, Corum creează geamul din safir dintr-o singură bucată, permițând o vedere de 360° în interior. Astfel, dintr-o singură bucată,  mărcii au reușit să acopere inclusiv părțile laterale.

Noile versiuni se prezintă cu carcase din titan polișat de gradul 5, coroana fiind poziționată în dreptul orei 6:00. O specificație de design care confer ceasului confort ergonomic și un aspect estetic foarte plăcut. Versiunile includ un model din titan și aur de 18k (150 piese) și una integral din titan (50 piese). Fiecare ediție este oferită inclusiv cu diamante pe carcasă. Astfel, sunt produse 100 piese pentru titan cu aur și 25 piese pentru titan.

Detalii tehnice

Cu un design apărut din nevoia de funcționalitate, noua versiune oferă indicatori care par să plutească în spațiu. După cum menționează numele colecției – Golden Bridge – punțile principale ale mecanismului sunt din aur de 18k pentru toate versiunile. Toate piesele beneficiează de cristal de safir. De asemenea, ceasurile sunt alimentate de mișcarea automata original, incredibil de avansată chiar și după standardele actuale.

Golden Bridge Automatic – ediție titan (foto Corum)

Calibrul Corum C0313 oferă patruzeci ore ca rezervă de putere, alături de un barilet și placă principală miniaturizate. Totodată, regăsim în construcția lor punți din aur de 18k și o greutate oscilantă liniară din platină. Rezistente la apă până la 30 metri (3 bar), ceasurile sunt finisate cu o curea din piele de aligator. În fine, dacă splendidele priveliști ale ceasului nu sunt suficiente, atunci prețul este cu siguranță unul uimitor!

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.