Coronavirusul reduce averile la nivel global

0
43
Bernard Arnault - LVMH

Coronavirusul a creat deja panică la nivel global, unda de șoc fiind resimțită pe piețele financiare în cursul zilei de luni. În cea mai grea zi de tranzacționare – de la criza globală din 2007/2009 – indicii majori ai pieței bursiere din Statele Unite au scăzut cu circa 7,5%. Iar dacă piețele și companiile au suferit lovituri puternice, ziua nu a fost mai bună nici pentru cei mai bogați oameni din lume. Practic, cei mai bogați 500 oameni din lume au suferit o pierdere de aproximativ 238 miliarde Dolari – într-o singură zi – potrivit publicației Bloomberg.

Jack Ma – Alibaba

Publicația de peste ocean relatează că 92% dintre bogații listați pe indexul său au suferit pierderi masive, fiind “cea mai proastă zi” de la lansarea indicelui din 2016. Cine sunt cei care au suferit cele mai mari pierderi? Ei bine, magnatul Indian Mukesh Ambani a pierdut 5,8 miliarde Dolari, în timp ce Jack Ma – fondatorul Alibaba și cea mai bogată persoană din Asia – a pierdut doar 1,1 miliarde Dolari. În Statele Unite, fondatorul Amazon – cel mai bogat om din lume – Jeff Bezos a pierdut 5,6 miliarde Dolari, în timp ce Warren Buffet (pin Berkshire Hathaway) a pierdut 5,3 miliarde Dolari. Totodată, ce mai bogat om din Europa – proprietarul grupului LVMH, Bernard Arnault – a pierdut 4,4 miliarde Dolari.

Jeff Bezos – Amazon (Getty Images)

Pierderea lui Bernard Arnault evidențiează transformarea focarului de infecție din ultimul timp. Totuși, ținând cont că LVMH a raportat vânzări record pentru anul 2019, Arnault nu pare să fie îngrijorat de răspândirea coronavirusului. Potrivit publicației Wall Street Journal, B. Arnault a menționat că, în cazul în care consecințele focarului de epidemie ar fi resimțite și în cursul lunii martie, “nu ar fi groaznic”. El a continuat: “Dacă ar dura doi ani, atunci chiar ar fi o problemă”. Luni, companiile din energie au fost și ele puternic lovite, chiar dacă problemele sunt resimțite în toate sectoarele de activitate, relatează Bloomberg. Practic, pierderile însumate au fost de circa 500 miliarde Dolari. Detalii AICI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here