CONEXIUNE FRANCEZĂ LA HARRODS

0
25

În această vară, cunoscutul magazin Harrods va oferi clienților arome franceze, în timp ce camera de ceai va fi pusă la dispoziția a patru dintre cei mai cunoscuți și talentați bucătari – ca parte a unui nou sezon de ceaiuri de după-amiază – meniurile având în compunerea lor prăjituri, sandvișuri și ceai (la un cost de 65 Lire/persoană).

Pierre Hermé, Yann Couvreur, Angelo Musa și Cédric Grolet

Denumită “The French Collection”, această serie va începe cu Pierre Hermé (între 19 și 25 iulie), un pionier al haute pâtisserie și maestru al “macaronului” modern. Astfel, Hermé și echipa sa a colaborat cu Harrods pentru elaborarea unui meniu care include “millefeuille infiniment” – cremă mascarpone de cafea, servită în produse de patiserie caramelizate – servită alături de o cremă de ciocolată și tartă de vanilie, ganache și cremă mascarpone. Firește, Hermé a avut inclus în meniu și macaron – una dintre cele mai iconice creații: “macaron ispahan” – în componența lor regăsind arome de trandafir, lychee și zmeură proaspătă. Luna august este dedicată lui Angelo Musa – bucătarul șef de la hotelul parizian Plaza Athénée și câștigător al Pastry World Cup în 2003 – acesta urmând să prezinte un “pomelo cheesecake”, în compoziție lui regăsind cremă de brânză cu mousse și biscuiți sablé, servit cu “vanilie 100%”, batoate caramel de ciocolată și faimosul tort Harrods – pâte à choux cu cafea croustillant, cremă de migdale și cafea. Cunoscut pentru inventivitatea sa, Yann Couvreur se alătură echipei între 16 și 25 august, oaspeții având ocazia să deguste “merveille”, unul dintre cele mai bine vândute produse ale sale – realizat din ciocolată cu lapte, bezea și glazură de alune cu sare de mare, fulgi de cocos și alune trase în ciocolată.

De asemenea, oaspeții putea degusta o cremă de lime și shiso, un cheesecake de piersică și cimbru, vanilie și caise, caramel, cremă gianduja și mokabacha, realizate din biscuiți crocanți cu unt și sare de mare, caramel soba-cha și mousse de cafea, topping-ul fiind asigurat de glazura de caramel. În fine, trecem la Cédric Grolet – bucătarul șef de la Le Meurice Paris și un nonconformist al patiseriei universale (el fiind și cel care încheie această spectaculoasă serie, între 30 august și 8 septembrie), tortul său – denumit “Lemon 2.0” – este produs după o metodă artizanală cu fructe și lămâi, mentă proaspătă și cremă yuzu ganache. De asemenea, regăsim “Royal gala apple” – mixate cu fructe, jeleu și cremă ganashe – în timp ce alunele pariziene sunt “aromate” cu cremă de patiserie cu alune, praline și alune prăjite. Meniul se încheie cu un minunat “The Bee” – un melanj de miere, lamâie și Earl Grey Ganache cu un strat gelatinos. Pentru cei care nu reușesc să ajungă să deguste aceste delicii, patiseria – realizată în ediție limitată – poate fi disponibilă pentru cumpărare la Roastery & Bake Hall din magazinul situat în Knightsbridge. Mai multe detalii sunt disponibile aici (CONNECTION). Articolul constituie preluare – How To Spend It.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here