CONCORSO D’ELEGANZA VILLA D’ESTE 2017

0
18

BMW Group Classic şi Grand Hotel Villa d’Este prezintă o călătorie prin timp şi diferite ere ale mobilităţii pe malurile Lacului Como în perioada 26-28 mai 2017. Concursul, desfășurat sub motto-ul “Around the World in 80 Days – Voyage through an Era of Records”, creează un arc peste timp între primii ani ai evenimentului şi prezent, 51 de automobile rare şi 40 de motociclete istorice aflându-se la startul licitaţiei RM Sotheby’s.

Concorso d’Eleganza Villa d’Este este unul din cele mai exclusiviste evenimente dedicate automobilelor şi motocicletelor de epocă. Evenimentul are o lungă tradiţie, începută în 1929, când prima expoziţie intitulată “Coppa d’Oro Villa d’Este” a avut loc la Cernobbio, în nordul Italiei, ca platformă pentru lansări de automobile noi. De-a lungul anilor, evenimentul a trecut prin numeroase transformări. În 1999, BMW Group a deveni patron al expoziţiei şi, din 2005, BMW Group Classic şi-a unit forţele cu Grand Hotel Villa d’Este ca organizator al acestui concurs de frumuseţi rare, cu mii de pasionaţi şi participanţi venind de pretutindeni pentru a vedea evenimentul. Moto-ul week-endului clasic din acest an este “Around the World in 80 Days – Voyage through an Era of Records” (Ocolul Pământului în 80 de zile – Călătorie printr-o Eră a Recordurilor). Se referă la finalul secolului XIX, când lumea a devenit din ce în ce mai mobilă. Chiar şi înainte de inventarea automobilului, oamenii au reuşit să meargă în jurul lumii utilizând moduri de transport precum trenul şi vaporul cu aburi. În conformitate cu moto-ul, platoul de rarităţi este impresionant în sine, cu o acoperire globală şi un patrimoniu bogat de realizări supreme. Gama largă de vehicule va stabili un nou record. Cu siguranţă, nu există un alt concurs de frumuseţe auto unde candidaţii sunt propulsaţi de motoare cu unul sau doi cilindri şi generează puteri cuprinse între 1,5 şi 450 CP. Motorul cu cea mai mare capacitate echipează un Rolls-Royce Phantom I: 7.668 cmc. Exceptând motocicletele de 50 cmc, cea mai mică unitate propulsoare se află într-un Intermeccanica (493 cmc). Conceptul Concorso d’Eleganza Villa d’Este şi vehiculele expuse reprezintă o combinaţie impresionantă de tradiţie şi viziune. Această aură este amplificată de categoria “Concept Cars and Prototypes”, care este unică şi nu se regăseşte la nici un alt eveniment din lume dedicat automobilelor de epocă. Vehiculele prezentate exprimă pasiunea creatoare a principalilor designeri din prezent, alături de perspectivele lor privind viitorul. Accentul este pus pe viziunile privind designul auto în lumea de mâine, ca un contrapunct pentru expoziţia retrospectivă a vehiculelor istorice importante şi a epocilor lor. Votul publicului decide cui revine Concorso d’Eleganza Design Awards.

 

Istorie impresionantă şi viitor fascinant – Atracţia foarte specială a Concorso d’Eleganza Villa d’Este este oferită de combinaţia neobişnuită de automobile şi motociclete istorice, pe de-o parte, şi prezentarea celor mai noi concepte şi prototipuri, pe de altă parte. Concursul de frumuseţe se află în centrul atenţiei în decorul elegant al Villa d’Este and Villa Erba. Evenimentul reprezintă scena pe care sunt prezentate vehicule rare şi speciale din diferite perioade. Concursul de automobile prezintă 51 de exemplare cu istorii fascinante ce concurează în opt categorii pentru voturile juriului şi ale publicului. Motociclete sunt grupate în cinci categorii şi o clasă specială. Diferitele clase de premiere definesc tematica pentru rememorarea istoriei auto. Proprietarii celor 51 de automobile provin din 16 ţări – majoritatea (12) din SUA. 30 de mărci diferite, provenite din şapte ţări, sunt înscrise în concurs. Italia este prezentă cu 12 mărci şi astfel are cei mai mulţi constructori reprezentaţi, printre care se numără şi Ferrari – brandul cu cei mai mulţi candidaţi (7). Mai multe detalii aici (www.concorsodeleganzavilladeste.com).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here