Lisefjord, concept spectaculos de hotel

Lisefjord – un studiou de arhitectură (originar din Turcia) a luat în calcul frumusețea naturală a fiordurilor din Norvegia – în proiectarea îndrăzneață a unui nou tip de hotel (de tip boutique) – acesta urmând să acționeze ca o extensie a unei stânci, oferind turiștilor una dintre cele mai spectaculoase priveliști din țara scandinavă, conform unei știri publicate de site-ul de specialitate Design Boom.

Lysefjord

Conceptul urmează să fie construit într-o zonă extrem de populară în rândul turiștilor – Preikestolen, cunoscută și sub denumirea de Pulpit Rock – stânca ridicându-se la o înălțime de aproximativ șase sute de metri deasupra Lysefjord, în sudul Norvegiei.

Probabil, cel mai impresionant aspect al acestui hotel este design-ul unei punți, un spațiu dedicat observării peisajului înconjurător, aceasta fiind construită în jurul unei piscine care se extinde și mai mult în exteriorul stâncii.

Potrivit birourului de arhitectură Hayri Atak (cu sediul în Istanbul), piscina ar beneficia de o suprafață translucidă – alături de o pardoseală anti-derapantă – designul oferind pasionaților de înot și adrenalină una dintre cele mai spectaculoase momente de relaxare.

De altfel, designul său ne aduce aminte de un alt concept bazat pe “impulsuri” – prima piscină infinită cu vedere de 360° pe care un dezvoltator intenționează să o construiască pe o clădire de cincizeci și cinci de etaje, în inima Londrei (Marea Britanie).

Din păcate, nu se știe dacă conceptul dezvoltat de studioul de arhitectură Hayri Atak urmează să fie pus în practică, în acest moment nefiind confirmat dacă există interes pentru realizarea fizică a lui. Timpul ne va arăta dacă acest concept este unul viabil pentru turismul din țară scandinavă. Sau nu…. Mai multe detalii sunt disponibile aici (BOOM).

Lysefjord

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here