FD-ONE, concept inspirat de mașinile Ferrari

0
37
Concept FD-One - Lazzarini Studio & Design

Pentru această seară vă propun un concept realizat de Lazzarini, un studiou de design fondat de Pierpaolo Lazzarini în Roma. Un studiou care are ca sursă de inspirație – pentru ultimul său concept de vehicul zburător – mașinile de Formula 1 folosite de Ferrari în anii 1950. Denumit FD-One, noul concept este o mașină zburătoare cu două locuri, linia acesteia fiind una distictă – retro-futuristă. Potrivit Lazzarini, tricopterul elegant este alimentat de un sistem hybrid care include un motor V12 pe benzină și șasa motoare electrice – patru în partea frontală, două în parte din spate – cele care ăl vor ajuta să zboare printre nori.

Concept FD-One – Lazzarini Studio & Design

Măsurând douăzeci și patru de metri lungime și cântărind aproximativ 900 kilograme, conceptul FD-One este produs din fibră de carbon, roțile fiind eliminate și înlocuite cu trei elice, restul design-ului rămânând fidel strămoșului său, inclusiv cabina de pilotaj sau țevile de evacuare. Tehnologia FD-One pare să fie la fel de interesantă ca și design-ul său, chiar dacă detaliile oferite de studioul de design sunt destul de puține în acest moment. Astfel, Lazzarini ne spune că propulsorul V12 al conceptului va ajuta la alimentarea celor șase motoare electrice – datorită unui sistem de curele care conectează partea de propulsie. De asemenea, puterea este oferită de trei baterii poziționate în partea inferioară a vehiculului.

Concept FD-One – Lazzarini Studio & Design

Studioul consider că mașina zburătoare va aputea atinge o viteză de aproximativ 500 km/oră și va avea o autonomie de circa trei ore. Evident, acest vehicul este un concept, cu toate că reprezentanții lazzarini cred că poate fi transformat foarte ușor în realitate. În acest moment, conform unei discuții purtate de Lazzarini cu jurnaliștii publicației Robb Report, se pare că studioul se află în căutarea unor investitori care să ajute la realizarea unui prototip funcțional. Iar acest prototip nu este primul design marcant al studioului de design, la finalul anului trecut fiind prezentat un yacht care semăna mai mult a navă spațială decât cu o barcă (spre deosebire de FD-One, F33 Spaziale poate fi achiziționat în acest moment). Detalii AICI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here