Share This Article
Villa San Luigi poartă semnătura designerului milanez Paola Navone. În luna martie a acestui an, COMO Castello Del Nero, un hotel de basm din Toscana, va prezenta o nouă vilă. Aceasta va include cinci apartamente, încorporate în peisajul vițelor și plantațiilor de măslini de pe domeniul de 740 de acri din Chianti.
Villa San Luigi, cu 50 de camere decorate în frescă și situată la o scurtă distanță cu mașina de Castello, are un aspect distinct. Proiectată de arhitectul și designerul de interior Paola Navone, villa este vizibilă de pe terasa de teracotă stropită de soare. Aceasta este una dintre proprietățile deschise ca parte a brandului COMO în 2019, alături de cea mai nouă proprietate italiană a brandului, COMO Alpina Dolomites. Stilul postmodern ultra-minimalist caracteristic al lui Navone este evident în designul interior al hotelului, care emană un farmec pugliese, iar elementele arhitecturale toscane, cum ar fi tavanele cu boltă de butoi și ferestrele de fermă, completează aspectul general al proprietății.
Materiale tipice Toscanei
“Am ales să folosim materiale tipice toscane, cum ar fi marmura Carrara, piatra Serena și pictura pe bază de var”, spune Navone, “și apoi am adăugat o notă de contemporaneitate prin alegerea mobilierului, a tapițeriei și a culorilor.”Înainte de renovare, Navone spune că vila veche de secole era într-o stare decentă; cu toate acestea, cea mai mare provocare a fost “crearea unor spații confortabile cu o atmosferă luminoasă și modernă, [în timp ce] permitea oaspeților să simtă esența istorică a casei de țară”. Pentru a realiza acest lucru, Navone a folosit tonuri blânde, neintruzive pe pereți și a menținut o strategie de design simplu și natural pentru a “nu umbri farmecul peisajului rural care intră prin ferestre”.
Vila are felinare suspendate supradimensionate. Corpurile de iluminat sunt asemănătoare unor baloane și candelabre lăcuite în alb. Lumina naturală joacă un rol important în spațiu. Vila are o piscină privată cu infinit de 52 de picioare. Există și o pergolă în aer liber și o zonă de luat masa cu cuptor de pizza și grătar. Oaspeții sunt bineveniți să folosească toate facilitățile hotelului principal. Acestea includ COMO Shambhala Retreat, un spațiu de wellness cu suite termale și piscine în aer liber. Tratamentele corporale sunt de inspirație toscană și folosesc ulei de măsline cultivat pe proprietate.
Zona de relaxare
COMO Shambhala Retreat este un loc dedicat îmbunătățirii stării de bine și echilibrului personal. Aici, oamenii sunt întâmpinați cu un ritual de bun venit pentru picioare, care este primul pas către relaxare. Acest ritual este urmat de o exfoliere a întregului corp. În acest procedeu se utilizează o combinație antioxidantă de sare de mare și ulei de măsline. Această exfoliere nu numai că îndepărtează celulele moarte ale pielii, dar și calmează pielea.
Uleiul de măsline toscan cu infuzie de lavandă este apoi utilizat într-un masaj special conceput pentru a induce o relaxare profundă și o stare de calm. Mișcările lungi și liniștitoare ale masajului sunt menite să aducă echilibrul minte-corp-spirit și să elibereze tensiunea acumulată. Conceptul de “Shambhala”, care înseamnă “pace” în sanscrită, este fundamentul abordării COMO Shambhala pentru starea de bine holistică. Aceasta implică combinarea științei moderne cu practicile străvechi pentru a ajuta oamenii să-și găsească echilibrul interior și să-și îmbunătățească sănătatea mentală, fizică și spirituală.
În cadrul centrului de wellness de la COMO Castello del Nero, oaspeții beneficiază de o gamă largă de tratamente, experiențe, produse și activități menite să le sporească starea de bine. În plus, bucătăria emblematică COMO Shambhala Kitchen oferă mâncăruri optimizate pentru o nutriție sănătoasă, folosind ingrediente pure și combinații hrănitoare. Pentru cei interesați de activități fizice și de dezvoltare personală, sunt disponibile cursuri gratuite programate și lecții private în studioul de yoga și Pilates, care este luminos și dotat cu aparate Cadillac-Reformer. Alternativ, oaspeții pot pur și simplu să se relaxeze în sala de relaxare cu vedere la peisaj, completând astfel experiența lor de wellness și echilibrare a trupului și spiritului.
Restaurantele hotelului
Puteți încerca restaurantele hotelului. Pavilion oferă mese pe tot parcursul zilei. Are vedere la dealurile spectaculoase, viile și plantațiile de măslini. Meniul include preparate din bucătăria mediteraneană și internațională, precum și mâncăruri de marcă COMO. La Taverna este bucătăria originală din secolul al XII-lea a Castello. Aici găsiți un șemineu cu lemne supradimensionat. Oferă o selecție de cocktailuri și mocktailuri pregătite de mixologii experți. De asemenea, sunt disponibile șampanie, coniacuri de rezervă, grappe și whisky.
La Torre este un restaurant cu stele Michelin. Aici se servesc mâncăruri pregătite cu cele mai bune ingrediente toscane. Acestea provin de la fermierii locali sau direct din grădina organică a proprietății. În timpul verii, oaspeții pot mânca în aer liber pe terasă. Au parte de o priveliște minunată asupra peisajului plin de verdeață și a spectaculoaselor apusuri de soare din Chianti.