COLECȚIA ZENITH DEFY EL PRIMERO 21

Manufactura elveţienĂ Zenith are o istorie de un secol şi jumătate, care ocupă un loc ferm în al treilea mileniu cu un nou mecanism de cronograf de o sutime de secundă. Deşi rămâne fidel originilor sale legendare, Defy El Primero 21 etalează o performanţă ce se evidenţiază: un mecanism fabricat in-house certificat COSC, ce antrenează un afişaj de o sutime de secundă prin intermediul unui secundar central, cu semnătura sa unică şi dinamică exclusivă a unei rotaţii pe secunda.

Structura sa de lanţ dublu se bazează pe două regulatoare, realizate din Carbon-Matrix Carbon Nanotube compozit, un material nou, patentat, care este insensibil cu mult peste normele existente la câmpuri magnetice şi gradienţi de temperatură. Cu carcasa sa puternică din titan, având diametrul de 44 mm, Defy El Primero 21 devine maestru al extremei precizii. Cel mai precis cronograf din lume, realizat în 1969, intră într-o eră nouă. Campion recunoscut al cronografelor de înaltă frecvenţă, datorită mecanismului său fabulos El Primero, Zenith trece la o precizie foarte mare cu Defy El Primero 21. De la zecimi la sutimi de secundă, un salt cuantic în termeni de performanţă şi inginerie.

Arhitectura duală – Reprezentând semnătura estetică, vizuală şi sonoră a noului Defy El Primero 21, arătătorul central al cronografului efectuează o rotaţie completă deasupra cadranului într-o secundă. Această citire simplă, imediată şi directă a sutimii oferă o oportunitate de a înţelege realitatea secundei ce este măsurată. Frecvenţa de oscilaţie ajunge la valoarea impresionantă de 360.000 de oscilaţii / oră, asigurând precizia de o sutime de secundă, cu un consum de energie care este de zece ori mai mare decât la originea sa. O altă caracteristică unică provine dintr-o determinare de a evita orice risc ca cronograful să interfereze cu buna funcţionare a ceasului. De aceea Defy El Primero 21 este echipat cu două “cutii de viteze” independente: una pentru timp şi cealaltă pentru cronograf. Fiecare are propriul sistem de transmisie şi câte un eşapament propriu, astfel încât nu este nevoie de nici un fel de ambreiaj de cuplare. Ca un tribut adus originilor sale istorice, balansierul ceasului oscilează la frecvenţa deja ridicată de 5 Hz – celebra caracteristică de 36.000 oscilaţii / ora care caracterizează cronometrele El Primero din 1969. Un instrument de precizie aşa cum a fost întotdeauna, mecanismul automat al ceasului este un cronometrul certificat de COSC şi are o rezervă de 50 de ore, însoţită de o autonomie de 50 de minute pentru cronograful sutimii de secundă.

Arc de balansier realizat din Carbon-Matrix Carbon Nanotube composite (material nou, brevetat) – Când în 1865 Georges Favre-Jacot a adunat sub un singur acoperiş toată gama de profesii din industria de ceasuri, care au fost în general răspândite în diferite ateliere separate, tânărul si vizionarul fondator al lui Zenith a creat prima manufactură industrială de fabricaţie a ceasurilor. Acest spirit de independenţă şi competenţele integrate capătă o semnificaţie deplină cu noul mecanism El Primero 21, fabricat in-house şi echipat într-un mod remarcabil cu propriile sale de arcuri de balansier brevetate. Gravitaţia, temperatura şi magnetismul, duşmanii juraţi ai preciziei, sunt astfel complet neutralizaţi. Noul spiral al balansierului, creat de inginerii grupului LVMH, provin dintr-o tehnologie brevetată care este, de asemenea, o premieră mondială. Proprietăţile fizice şi mecanice excepţionale ale acestui arc spiral cu matrice de grafen îl face insensibil la variaţii de temperatură şi la influenţa câmpurilor magnetice, cu mult dincolo de standardul cunoscut de 15.000 Gauss, garantând astfel o precizie fără pereche în orice condiţii de utilizare. Pe lângă construcţia sa integrată, arhitectura sa cu lanţ dublu şi performanţa cronometrică remarcabilă a noilor sale de spirale de balansier, mecanismul El Primero 21 dispune de un mecanism patentat de control al resetării cronografului, compus din trei piese în formă de inimă şi de un mecanism de pornire exclusiv care asigură resetarea simultană a secundelor, precum şi zecimilor şi sutimilor de secundă. Noua generaţie de barilet dublu El Primero antrenează orele centrale şi funcţiunile de minute, secunda periferică la ora 9, arătătorul central de o sutime de secundă al cronografului, un contor de 30 de minute la ora 3, secundele şi zecimile de secundă la ora 6 şi o indicaţie procentuală a rezervei de mers a cronografului la ora 12. Realizată printr-o coroană cu două poziţii (pentru întoarcere şi setarea timpului), întoarcerea manuală funcţionează în ambele direcţii: în sensul acelor de ceasornic pentru cronograf şi în sens invers acelor de ceasornic pentru ceas. Un număr de 25 de rotaţii ale coroanei sunt suficiente pentru a obţine o încărcare de 100% a arcului din bariletului cronografului. O masă oscilantă în formă de stea încarcă într-un singur sens arcul ceasului.

Semnătura centezimală – Defy El Primero 21 întruchipează noua generaţie de cronografe Zenith, bazată pe o mecanică contemporană şi înzestrată cu o identitate vizuală, auditivă şi dinamică fără precedent. El reprezintă cu mândrie tradiţia unei manufacturi cu experienţă îndelungată în cronometrie, ce încorporează cele mai recente descoperiri tehnologice. Acest know-how este exprimat printr-un design impresionant – cu o carcasă cu un diametru 44 mm, din titan din clasa 5 – inspirată de modelele El Primero originale. Echipat cu o coroană canelată şi cu butoane de cronograf, carcasa cu cornurile sale scurte afişează finisaje alternante de lustruit si satinat, iar cureaua de cauciuc cu o inserţie din piele este asigurată printr-o încuietoare cu pliere dublă. Afişajul cu sutimea de secundă creează un impact vizual imediat, prin luneta sa interioară cu o scară gradată de la 0 la 100 şi măturată de arătătorul spectaculos de o sutime de secundă al cronografului, arătător care efectuează câte o rotaţie completă pe secundă. Un perfect exemplu pentru imaginea noii game Zenith, cadranul ajurat dezvăluie un elegant decor contemporan. Un arătător al sutimilor de secundă, cu o stea intercalată, arătătoare luminescente mari de tip baghetă şi indecşii de oră faţetaţi, toate caracteristicile de identificare a informatiilor cheie ale lui El Primero sunt prezente, împreună cu contoare în două culori – albastru şi gri antracit – ce amintesc de legendarul cronograf din 1969. Defy El Primero 21 , semnătura unei manufacturi elveţiene autentice şi promisiunea unor noi inovaţii ce vor veni. Materialul constituie preluare de pe (www.ceasuri.ro).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here