Share This Article
Ciocolata, unul dintre cele mai iubite produse ale lumii-modrne, își are originea în descoperirile geografice ale exploratorului Cristofor Columb. Istoria produsui începe în urmă cu două mii de ani, când cultura arborelui de cacao era practicată în America-de-Sud.

Cristofor Columb, în anul 1502, a fost primul explorator care ia contact cu boabele de cacao din Lumea Nouă. Aduse în Europa, aceste boace nu s-au bucurat de atenție prea mare, deoarece nimeni nu știa la ce folosesc. În 1519, conchistadorul Hernando Cortez a descoperit că, Montezuma obișnuia să bea o băutură preparată din semințe de cacao. Numită “chocolatl”, această băutură s-a dovedit fi amară pentru gustul lui Hernán Cortés.
Descoperirea
Mult mai târziu, după cucerirea Imperiului Aztec, spaniolii adaugă produsului trestie de zahăr, îmbogățindu-i aroma cu vanilie și scorțișoară. Totodată, au descoperit că băutura este mai gustoasă dacă este servită fierbinte. Astfel, locuitorii Spaniei au început să aprecieze miraculosul preparat, fiind servit cu precădere de aristocrație. Timp de un secol, ciocolata avea să fie apanajul exclusiv al Spaniei, urmată de Franța și Marea Britanie.

Transmisă de-a lungul continentului european de călugării ordinelor bisericești spaniole, ciocolata ocupă astăzi un loc privilegiat în civilizația modernă. Succesul se datorează aromei sale inimitabile, precum și unei aure magice transmise de-a lungul timpului. În secolul XIX, ciocolata suferă transformări notabile. În 1847, o companie engleză creează un proces de solidificare a ciocolatei, după-doi ani produsul fiind combinat cu lapte.
Magazinele
Londra – dacă ajungi în capitala Regatului Unit, atunci trebuie neaparat să treci pragul magazinului Birley Chocolate Shop. Cu inspirație regăsită în eleganța tipic franceză, magazinul oferă clienților un interior vibrant. Scaunele din ratan amintesc de o patiserie clasică, oaspeții putând să se bucure de aromele ciocolatei proaspete. Regăsiți aici ciocolată neagră cu fistic, ciocolată albă cu lămâie sau cocos, precum și ciocolatî cu lapte de alune.

Paris – a doua noastră oprire este în capitala Franței, o țară renumită pentru aromele elegante de ciocolată. Destinația este magazinul ciocolatierului Patrick Roger, o locație care oferă dulciuri realizate în manieră artistică. Ciocolate emblematice pot fi cumpărate individual, în componența lor regăsind pastă de migdale și cireșe. Alte opțiuni includ creații glazurate manual, cu coajă de ciocolată de Madagascar și migdale caramelizate.

Varazze – închidem scurta noastră incursiune prin magazinele europene cu o comună din Italia. Situată în Liguria, localitatea este faimoasă pentru ciocolata oferită de Lavoratti 1938. Magazinul oferă specialități care includ cele mai bune ingrediente italiene. Putem aminti caisele din Valleggia sau fisticul din Bronte, migdale siciliene și ciocolată neagră Monorigine. Sunt selecții riguroase, care întruchipează adevăratul fler italian.
Sursă informare: Galerie Magazine & Comercianți.

