Cinci castele romantice unde te poți căsători

0
61
Cinci castele pentru nuntă

Astăzi, visul de a te căsători într-un castel european a devenit o realitate palpabilă. Cadrul perfect pentru cel mai important moment al vieții, castelul ar putea face ca orice căsătorie să fie una memorabilă, iar nimic nu sună mai frumos decât un “Da” rostit în interiorul unei reședințe care “respiră” splendoare și stil. Prin materialul următor, voi încerca să ofer o selecție ale unor castele –  demne de a fi trecute pe lista dumneavoatră în cazul în care decideți să vă căsătoriți într-un cadru romantic.

Castelul Hluboká

Hluboká (Cehia) – începem periplul nostru în Cehia, mai exact la Castelul Hluboká. Situat în Boemia de Sud, castelul este cunoscut pentru suprafețele mari pe care le oferă, precum și interioarele frumoase, opulente. Reședința a fost construită pentru prima data în secolul al XIII-lea, pe parcursul vremii el fiind supus la numeroase renovări și reproiectări. Aspectul actual, ce are ca sursă de inspirație Castelul Windsor (Anglia), a apărut în cursul secolului al XIX-lea, lucrările fiind realizate la ordinul lui Johann Adolf II von Schwarzenberg. Datorită stilului romantic în care este construit, Castelul Hluboká constituie o locație ideală pentru cuplurile care vor să aibă o nuntă de poveste (HlubokáCastle).

Château d’Esclimont

Château d’Esclimont (Franța) – următoarea oprire o reprezintă superbă regiune Esclimont din Franța. Originea castelului o regăsim în secolul al XVII-lea, el fiind situat la aproximativ o oră de mers cu mașina de orașul romantic paris. Reședința ofere pachete exclusiviste pentru nunți, la dispoziția cuplurilor regăsindu-se numeroase camera frumoase – precum sala de recepție Trianon. De remarcat sunt interioarele castelului, acestea fiind realizate în stilul Renașterii Franceze, împrejurimile oferind splendide priveliști asupra pădurii înconjurătoare, ceea ce din această locație una perfectă pentru o nuntă de basm (Esclimont.com).

Castello di Segalari

Castello di Segalari (Italia) – ajungem în superba regiune Toscana, locul unde Castello di Segalari este situat la aproximativ 62 de kilometri de orașul Livorno. Exemplu tipic pentru arhitectura medievală italiană, reședința oferă oaspeților ziduri de piatră și o splendidă priveliște asupra dealurilor care coboară lin către țărmul Mării Tireniene. Castelul este perfect pentru nunți cu mulți oaspeți, deoarece terenul care îl încojoară poate găzdui până la 350 de persoane. Personalul castelului vă poate ajuta în planificarea fiecărui aspect al nunții dumneavostră, de la catering și până la decor. Pentru cei care doresc să oficializarea acestui moment în cadrul unei biserici, o mica capelă constituie locul ideal pentru ceremonia nunții (CastelloSegalari.com).

Castelul Glenapp

Glenapp (Scoția) – următoarea oprire o facem la Glenapp, reședința fiind ridicată în apropierea coastei de sud a regiunii Ayrshire, Scoția. Castelul a fost construit în 1870 și este înconjurat de 14 hectare de teren. De-a lungul timpului, reședința a găzduit numeroase personalități, printre ele regăsindu-se Winston Churchill și generalul Dwight Eisenhower, aici având loc o întâlnire de planificare a debarcării din Normandia (1944). Castelul Glenapp găzduiește o varietate de camere care pot funcționa ca săli de nuntă și recepție, fiecare cameră putând găzdui între 40 și 60 de persoane. De asemenea, aici o regăsiți o frumoasă grădină în stil italian, spațiul oferind pereți vii și iazuri cu azalea, toate acestea fiind adăugate ambianței romantice a castelului (GlenappCastle.com).

Schloss Igls

Schloss Igls (Austria) – în fine, ajungem și la ultima noastră destinație. Situat în satul Igls, la câțiva kilometri distanță de orașul Innsbruck, castelul oferă uimitoare priveliști asupra mediului natural înconjurător, ceea ce face din această destinație un loc ideal pentru organizarea unei nunți. Interioarele castelului Schloss Igls sunt exemple clasice de amenajare și arhitectură romantică, nunțile organizate în perioada iernii oferind un cadru marcat de stil și opulență (SchlossIgls.com).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here