Christian Louboutin la Palais de la Porte Dorée

0
556
Christian-Louboutin

În perioada 26 februarie – 26 iulie (2020), Palais de la Porte Dorée va prezenta o expoziție dedicată muncii și creativității lui Christian Louboutin, designerul de încălțăminte de renume internațional și una din figurile cheie din lumea modei. Proiectată ca o invitație pentru a descoperi universul bogat al lui Christian Louboutin, expoziția explorează fiecare fațetă a operei sale multidiferențiale, într-o insituție care a jucat un rol important în inspirația vocației sale.

Christian Louboutin – Atmosferă inaugurare

Încă de la început, Christian Louboutin și-a infuzat schițele cu o mare bogăție de motive și culori, sursa de inspirație fiind regăsită în dragostea lui pentru artă și diferite culturi. Flamboiant, îndrăzneț, deschis către lume, generos și uneori caustic, designerul își extrage creativitatea din pasiunea pentru călătorii și referințe din lumea culturii pop, teatru, dans, literature și cinema. Dezvăluind inspirația și procesele creative ale lui Christian Louboutin, expoziția ne oferă viziunea designerului printr-o selecție a celor mai prețioase lucrări din colecția sa personală, precum și împrumuturi din colecții publice. O selecție impresionantă de încălțăminte va fi prezentată publicului, unele piese nefiind niciodată expuse.

Christian Louboutin – Expoziție Palais de la Porte Dorée

Aceste piese istorice și artistice vor fi prezente alături de o serie de colaborări exclusive care aduc un omagiu al admirației lui Louboutin asupra științei meșteșugului artizanal. Câteva exemple include panouri cu vitralii – realizate de Maison du Vitrail – un palanquin Sevilian argintiu și un cabaret sculptat din Buthan. De asemenea, expoziția va prezenta diferite colaborări – nevăzute până acum – cu artiști importanți pentru designer: regizorul David Lynch, artistul multimedia Lisa Reihana (Noua Zeelandă), coregraful Blanca Li (Spania) sau artistul Imran Qureshi (Pakistan).

Christian Louboutin – Expoziție Palais de la Porte Dorée (Foto – Marc Domage)

Născut în districtul 12 din Paris, în apropiere de Palais de la Porte Dorée, Louboutin a fost fascinate încă de la o vârstă fragedă de frumusețea arhitecturală și bogăția ornamental a instituției, una dintre primele influențe care i-au hrănit iubirea pentru artă. El a împrumutat un întreg repertoriu de forme și motive de la muzeu pentru primele sale modele, inclusiv modelul Maquereau – realziat din piele metalică și inspirat din iridiscența peștilor din acvariul tropical al Palais de la Porte Dorée. De asemenea, tot la Palais de la Porte Dorée, o capodoperă Art Deco l-a inspirat pe Christian Louboutin în crearea iconicului pantof Pigalle, un model reinventat de-a lungul anotimpurilor. Detalii AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.