Chopard, colecție de bijuterii Precious Lace!

0
182
Chopard (colecție din aur & diamante etice)

Chopard a lansat la începutul acestui an o colecție de bijuterii în compunerea căreia regăsim aur și diamante provenite pe lanțul de aprovizionare etic, rezultatul fiind o linie contemporană cu accente tradiționale. Denumită “Precious Lace”, colecția include desene cu modele florale tradiționale și margini festonate care amintesc de vechea și rafinata dantelă.Trăsătura generală a colecției o reprezintă liniile ondulate, setate cu ajutorul diamantelor în formă de pară și a aurului alb și roz.

Chopard “Cœur” (pandantiv din aur roz de 18k și diamante)

O colecție care este alcătuită din patru modele distincte. În primul model regăsim o pereche de cercei, pandativ și inel ce evocă valurile înspumate ale mării. Urmează “Mini-Froufrou”, concepută ca un model floral stilizat cu margini festonate și cu petale din diamante în formă de pară, fundalul fiind unul aerisit. Modelul include un inel, cercei, pandantiv și brățară. Cel de-al treilea model se prezintă cu o linie de design Nuage și reproduce norii cu ajutorul unui pandantiv, lanț, cercei și inel. În fine, cel de-al patrulea model al colecției este realizat în forma “Chopard Coeur” și este disponibil în două dimensiuni.

Chopard “Mini-Froufrou” (brățară din aur alb și diamante)

O colecție creată de Caroline Scheufele (Co-Președinte și Creative Director al mărcii Chopard), care are la bază o linie lirică și feminină. Deși aparent delicată, colecția se prezintă cu o construcție în forță. Menționând linia colecției, Caroline Scheufele spune că este vorba de bijuterii High Jewerly – care pot fi purtate zilnic – care sunt un răspuns la cerințele consumatorilor de astăzi. “Realizarea acestei colecții a fost o sarcină dificilă, ținând cont că modelele delicate trebuiau să fie durabile și să utilizeze în construcția lor materiale prețioase. Piesele sunt realizate cu ajutorul tehnicilor manuale, în atelierele mărcii”.

Chopard “Nuage” (cercei din aur roz și diamante)

Efectul dantelei – realizat manual – este recreat prin interacțiunea diamantelor în formă de pară sau rotunde, cu tăieturi strălucitoare, folosind formele și siluetele acestora în spațiul oferit de design-ul bijuteriei. Precizia tăieturilor aduce colecției un aspect aerisit, scoțând în evidență strălucirea deosebită a diamantelor. O abilitate despre care Caroline Scheufele spune că este “asociată cu meșteșugul ținutelor vestimentare Haute Couture”. În final, mai trebuie spus că această colecție contemporană este realizată cu ajutorul materalelor nobil și inconfundabila semnătură Chopard. Detalii Chopard AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here