Chia, posibil aliat în lupta anti-îmbătrânire?

0
508
Chia

Chia este unul dintre cele mai consumate produse în bucătăria modernă, semințele regăsindu-se în consumul iaurturilor, salatelor sau deserturilor cu ciocolată. Însă, poate fi acest produs natural un aliat în încetinirea semenlor de îmbătrânire? Răspunsul ar putea fi unul pozitiv, ținând cont că o echipă de specialiști din Statele Unite au dezvoltat o nouă tehnologie care ar putea extinde utilizarea semințelor la produsele de înfrumusețare.

Chia (lifestyle); foto: Purdue University

Semințele de chia sunt cunoscute pentru numeroasele lor beneficii, fie pentru inimă, somn sau digestie. Dar, într-o nouă formulă, ele ar putea ajuta la încetinirea semnelor de îmbătrânire, devenind un aliat major în segmentul produselor de înfrumusețare. Astfel, cercetărtorii Universității Purdue (Statele Unite) au dezvoltat și brevetat o metodă de separare a semințelor de chia de mucilage, care, după cum explică oamenii de știință, este o substanță groasă și lipicioasă destul de greu de prelucrat în segmentul alimentar sau farmaceutic.

Tehnica presupune producerea unei făine din semințele de chiar – foarte bogate în proteine – promițând o bio-activitate și funcționalitate extrem de îmbunătățită, în comparație cu diferite alte metode tradiționale. Ca urmare, noua tehnologie ar putea permite noi și variate utilizări ale semințelor de chia – sursa de origine a plantei se află în Mexic – inclusiv folosirea lor în industria produselor cosmetice. Ceea ce ar conduce la apariția diferitelor creme sau loțiuni, bărbații putând fi și ei beneficiarii unor astfel de produse inovative.

Chia (seimnțe anti-îmbătrânire); foto: Purdue University

“Suntem încântați de noua metodă de extracție, deoarece aceasta deschide numeroase posibilități de utilizare a semințelor de chia. Procesul nostru folosește temperature înaltă, ultrasunetul și filtrarea vacuum asistată pentru a oferi o eficiență îmbunătățită și pentru a economisi timpul și banii companiilor angrenate în procesarea semințelor de chia în domenii precum alimentație, anti-aging sau diferite alte aplicații”, spune într-o declarație de presă Uriel Urbizo (Doctorand al Colegiului de Agricultură din cadrul Unievrsității Purdue).

Implicat în echipa de inovare a acestui produs natural, Urbizo menționează testarea efectuată de oamenii de știință asupra noii metode – în căutarea unor potențiale aplicații, precum utilizarea mucilage-ului și a peptidelor în dezvoltarea unor pelicule care pot fi utilizate în producerea unor capsule medicinale și, respectiv, în realizarea unor produse dedicate prevenirii și combaterii proceselor de îmbătrânire. Rămâne să vă ținem la curent cu apariția unor astfel d eproduse, în funcție de noutățile sosite de peste ocean. Detalii Universitatea Purdue AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.