Share This Article
La finalul lunii octombrie, sub egida Chefi de România, se dă startul unei primei competiții naționale dedicate artei desertului. Desfășurat la Culinaryon, evenimentul va aduce împreună talentul, inovația și pasiunea celor mai buni maeștri cofetari și patiseri.

Pe 27/28 octombrie, spațiul Culinaryon din București devine locul de întâlnire a celor mai buni cofetari și patiseri. “Cum în ultimii ani gastronomia rafinată a câștigat teren, anul 2025 vine cu vești bune pentru cofetari și patiseri. Chefi de România și-a propus să contribuie la dezvoltarea artei desertului din România. Este momentul ca acestora să li se ofere scena pe care să-și etaleze și/sau dezvolte noi abilități”, mărturisește Daniela Sima.
Competiția
Problema în domeniul artei desertului o reprezenta lipsa unei competiții dedicate. Situat mult timp în umbra sectorului gastronomic, desertul începe să-și ocupe un binemeritat loc în preferințele consumatorilor. “Din cauza lipsei unor competiții, am întâmpinat o reticență din partea cofetarilor de a se înscrie în concurs. Am încercat să le explicăm oportunitățile pe care le au în dezvoltarea lor”, spune DanielaSima, Chefi de România.

“Prin organizarea unei astfel de competiții, îi obișnuim pe maeștri cofetari și patiseri cu atmosfera competițională”, completează Daniela. Pentru prima ediție, tema aleasă a fost “Anotimpuri”, marcând trecerea dintre sezoane. Concurenții înscriși în competiție trebuie să execute un tort sau monoporții, alături de două porții de praline. Una dintre acestea trebuie turnată în formă, în timp ce alta trebuie prelucrată manual în șapte ore de concurs.
Experiența
Important de menționat, competiția dedicată artei desertului se bucură de un juriu format din cei mai buni specialiști. Sunt personalități care au excelat de-a lungul timpului prin activitatea lor. Printre ei sunt Mirela Cata (Ana Pan), Thomas Huit (Best Chocolatier Chefi de România) sau Gabriela Pascaru (Hotel Pullman). Elegantul eveniment a strâns în jurul său parteneri excepționali, lideri sau jucători importanți în domeniile în care activează.
Chefi de România | Arta Desertului

