Share This Article
Cea de-a treia ediție Chefi de România, decicată exclusiv chef-ilor/pastry chef-ilor, a premiat cei mai buni specialiști din domeniu. Desfășurat la Biavati Events, evenimentul a reunit specialiști, lideri din acest segment de piață și furnizori într-o seară de gală.

Ajuns la ediția a treia, elegantul eveniment dedicat celor mai buni specialiști în domeniu a fost organizat sub conceptul Legacy of Excellence. A fost inaugurat un nou capitol al excelenței și creativității, gala bucurându-se de prezența a 60 de chefi și pastry-chefi. O gala în care au fost recunoscute inițiativele celor mai buni profesioniști în domeniu. De asemenea, evenimentul a marcat sursa de inspirație pentru noi standarde de performanță în segment.
Evenimentul
Desfășurată sub semnul eleganței, gala a celebrat contribuțiile semnificative aduse de cei mai importanți chefi la această industrie. “Prin organizarea evenimentului, dorec să ofer o oportunitate tuturor chef-ilor și pastry-chefilor de a-și evidenția realizările. În acelasi timp, este un moment de recunoaștre a amprentei deosebite pe care fiecare chef o pune asupra acestui sector. Un domeniu aflat în continua evoluție”, a spus Daniela Sima (Chefi de România).

Prezentă de peste 20 de ani în segmentul HoReCa, Daniela Sima este unul dintre cei mai activi promotori ai domeniului. Pe parcursul anilor, Daniela Sima a reusit să închege o comunitate de bucătari valoroși. Astăzi, aceștia sunt completați armonios de cofetari și profesioniști din domeniul culinar. Inainte de prezentarea câștigătorilor, trebuie să menționăm că selecția s-a bazat pe analiza riguroasă a celor mai buni specialiști din segment.
Juriul
Împărțite în două-mari secțiuni – Chefi și Pastry-Chefi – premiile Chefi de România au fost oferite de juriul-format din 6-chefi și 4-pastry-chefi. În categoria Chef s-au numărat Nico Lontras, Constantin Ghimpu, Dumitru Bucşa, Robert Voicu, Oana Coantă și Cerasela Lungu. Totodată, în segmentul Pastry Chef, juriul a fost format din Ana Consulea, Carmela Dragomir, Mirela Cață și Gabriela Pascaru.
Best Chef Bucătărie Tradițional Românească
Locul 1 – NINA RUS – Păstrăvăria Rin/Bistriţa
Locul 2 – MARA ELENĂ TOADER – Viscri
Locul 3 – IOAN BEBESELEA – SyndicatGourmet/Sibiu
Best Chef New Romanian Cuisine
Locul 1 – SORIN STOICA – Solstitius Dinners
Locul 2 – ALEXANDRU DUMITRU – La Hambar/Singureni Manor
Locul 3 – CĂTĂLIN BEJENARIU – Kane/Bucureşti
Best Chef Fine Dinning
Locul 1 – DRAGOŞ TUDORAN – Maimuca/Bucureşti
Locul 2 – VLAD PADURESCU – L’Epoque/Bucureşti
Locul 3 – LORINCZ SZILARD – One Soul/Braşov
Best Chef Evenimente
Locul 1 – DRAGOŞ BERCEA
Locul 2 – IOAN SUSALA – Casa Timiş/Prahova
Locul 3 – CIPRIAN SOTOC – Opera Events/Oradea
Best Chef Restaurant de Hotel
Locul 1 – ŞTEFAN PARASCHIV – Radisson Blu/Bucureşti
Locul 2 – MARINEL BEJENARU – Kronwell/Braşov
Locul 3 – MARIANA VÂRTOP – Hotel Timişoara/Timişoara
Best Pastry Chef Hotel/ Restaurant
Locul 1 – ELENA ZANE – Sheraton/Bucureşti
Locul 2 – ADRIANA IVAN – Nomad Sky Bar/Bucureşti
Locul 3 – NATALIA CUZNETOVA – Hotel Continental/Bucureşti
Bucătării Etnice din România
Best Chef Bucătărie Maghiară– ADORJAN TRUCZA – Taste of Transylvania
Best Chef Bucătărie Maghiară – HUNOR BALASZ – Kotyogo/Lupeni
Best Chef Bucătărie Lipovenească – VALENTIN CUZUB
Best Chef Bucătărie Turco / Tătărască – MURAT ARICILAR – Murat Usta/Bucureşti
Best Chef Bucătărie Sârbească – ŞTEFAN BRANKOVIC – Pappa Ricardo/Constantă
Bucătării Internaționale
Best Chef Bucătărie Mediteraneeană – MICHAEL PASSARELLI – Bistro Patio/ București
Best Chef Bucătărie Libaneză – IBRAHIM AMNAR – Zaitoone/ Bucureşti
Best Chef Bucătărie Asiatică – MIHAI NĂSTASE – Gourmet by Zaitoone/ Bucureşti
Best Chef Bucătărie Nord/Sud Americană – IOSIF ŞTEFĂNESCU – Osho/Bucureşti
Best Patiser / Brutar– TOM REES – Pain Plaisir/ Bucureşti
Premiul Pentru Întreaga Activitate – Lady Chef CORNELIA GHISOI
Best Chef Bistro Gastronomy
Locul 1 – ALEX BURCA – Mosafir/Bucureşti
Locul 2 – TOMA ION – Bucatarul Cetatii Alba Iulia
Locul 3 – COSTEL HORGA – Gastrolab/Bucureşti
Best Gelatier – MIRCEA BANU – Zelato/Bucureşti
Premiul In Memoriam ADI POP – Chef ALIN VADEAN
Best Chef Trainer – CIPRIAN NICOLESCU – Escoffier
Best Chef Trainer – PETRONELA CIUBOTARU
Best Pastry Chef Trainer – RODICA BUNEA – Horeca School/Bucureşti
Premii speciale – Educaţie
Horeca Culinary School; ICEP Hotel School; Culinary Arts School Brasov; Escoffier; Scoala Stephane Glacier; Academia Junilor Bucatari
Best Chocolatier
Locul 1 – THOMAS HUIT – TH Patisserie/Bucureşti
Locul 2 – ROXANA STIRBU – Guilty Pleasure/Bucureşti
Locul 3 – VLAD NICULESCU – Boem Atelier/Bucov, Prahova
Best Chef Farm to Table
Locul 1 – PETRA HIANU – Plai/SIbiu
Locul 2 – MIHAI TOADER – Soro Lume/Bucureşti
Locul 3 – MARA ELENA TOADER – Viscri
Rising Star Chef
Locul 1 – PAUL ANTOHI – Kronwell/Braşov
Locul 2 – MANU MICHELBACH – Aniroc Signature Hotel/Arad
Locul 3 – BOGDAN PANAITE – Bucureşti
Premiul MACROMEX – Chef Bogdan Panaite
Rising Star Pastry Chef
Locul 1 – ALEXANDRA ŞTEFANIA OLTEANU – Dulcelle/Campina
Locul 2 – GEORGIANA VIŞAN – Cofetăria Geolina/Bucureşti
Locul 3 – GEORGIANA GARBACEA – Panner Maison/Moieciu de Sus, Bran
Best Female Chef – PETRA HIANU; Best Male Chef– BOGDAN PIELE
Best Female Pastry Chef
Locul 1 – ADRIANA IBREAN – Dulcelle/Campina
Locul 2 – LEXI ALEXANDRA TUDORICA – Adresa Dulce a lui Lexi/Călăraşi
Locul 3 – ANDREEA IGNAT – Laliste Patisserie/Reghin
Best Male Pastry Chef
Locul 1 – GEORGIAN TUFA – Sweet Dessert/Braşov
Locul 2 – ALEX ŞTEFAN – Cofetăria ALEX/Moreni, Târgovişte
Locul 3 – ROBERT EISLER – Cuptorul lui Robert/Braşov
Premiul Organizatorului – Chef LIVIU PREDA
Premiul Organizatorului – CORNEL MORAR
Premiul de Popularitate – Chef CEZAR MUNTEANU
Mai multe detalii sunt disponibile AICI.