Share This Article
Între 22/23 octombrie, susținut de Pastry Chef Gaëtan Fiard, InterContinental Athénée Palace a găzduit un prestigios masterclass de patiserie. Evenimentul aduce împreună chefi patiseri din rețeaua IHG (regiunea Balcani) și marchează un moment de referință pe piața culinară locală.

Cunoscut pentru talentul său excepțional, Gaëtan Fiard ocupă poziția de Executive Chef la Grand Hotel de Bordeaux (Franța). De asemenea, el administrează și Le Pressoir d’Argent, un restaurant clasificat cu două stele Michelin. Cu o carieră clădită în locații renumite, precum Fouquet’s sau Hotel Lutetia, Gaëtan se remarcă prin combinarea aromelor delicate. Totodată, Chef Gaëtan Fiard s-a făcut cunoscut pentru tehnicile sale sofisticate
Evenimentul
Importantul eveniment a reprezentat o oportunitate de colaborare între chefi patiseri din hotelurile Crowne Plaza (Belgrad), InterContinental Sofia și Ljubljana. De asemenea, chef patiserii au avut posibilitatea să realizeze schimburi de cunoștințe și să-și perfecționeze abilitățile în arta patiseriei. Sub îndrumarea lui Gaëtan, aceștia au experimentat tehnici de ultimă generație și au descoperit complexitatea deserturilor menite să impresioneze.

Printre participanții la masterclass s-a numărat și Mihaela (Mimi) Dima, Chef Patiser în cadrul InterContinental Athénée Palace. “Participarea la acest masterclass a fost un privilegiu incredibil. Să lucrez alături de Chef Gaëtan Fiard a fost o sursă de inspirație pentru mine”, a spus Mihaela Dima. Acest masterclass a subliniat importanța colaborari internaționale, întărind colaborările culinare dintre hotelurile care aparțin lanțului IHG.
Produsele
În cadrul masterclass-ului au fost prezentate deserturi precum Exotic Baba cu Armagnac sau Desert cu pară, vanilie și piper Sichuan. Produsele au fost completate de un Desert din ciocolată, lămâie și nuci Pecan, toate într-o prezentare vizuală de excepție. Rezultatul masterclass-ului va fi “tradus” într-o ediție limitată de deserturi care au ca sursă de inspirație rețetele lui Chef Gaëtan. Acestea vor fi disponibile în cadrul Café Athénée.
Deserturile rezultate în urma mastersclass-ului vor îmbogăți oferta cafenelei cu arome îndrăznețe și prezentări vizuale captivante. Detalii suplimentare regăsiți pe site-ul hotelului.

