Chanel, colecție inspirată de Veneția!

0
85
Chanel (Colecție Escale à Venise)

Chanel Escale à Venise este o colecție care are ca sursă de inspirație călătoriile întreprinse de Macenoiselle Gabrielle Chanel la Veneția. De altfel, orașul lagunar a jucat un rol trecător în viața celei mai renumite creatore de modă, noua colecție de bijuterii a casei Chanel surprinzând scene care au impresionat-o pe tânăra și impresionabila Gabrielle. Mademoiselle Chanel a vizat pentru prima data Veneția în anul 1920, la scurt timp după moartea căpitanului Arthur Edward “Boy” Capel, considerat a fi marea dragoste a vieții sale.

Chanel (Inel Escale à Venise)

Ulterior, Gabrielle Chanel revine în Veneția – în anul 1929 – pentru înmormântarea prietenului ei, Serghei Diaghilev. De altfel, creatoarea de modă a fost cea care a plătit ceremonia funerară și elaboratul cortegiu compus dintr-o gondola alba, în timp ce Directorul Ballet Russes se îndrepta către ultimul său loc de odihnă, cimitirul insulei San Michele. Astăzi, la aproape o sută de ani de la aceste evenimente tragice din viața creatoarei, casa Chanel ne prezintă o colecția care are ca sursă de inspirație orașul lagunar. Evocatoare, cu patină și strălucitoare, această linie de bijuterii – denumită sugestiv Escale à Venise – surprind spiritul acestui vechi oraș. Sub îndrumarea lui Patrice Leguéreau, responsabil cu crearea colecșiilor de bijuterii la Chanel, Veneția se îndreaptă spre lumea de vis din Place Vendôme.

Mai multe știri premium AICI

La fel ca orașul în sine, unde apa lasă locul uscatului, nimic nu este așa cum pare. Săgeți strălucitoare sunt surprinse pe suprafețele neregulate, în timp ce diamantele curg în valuri de-a lungul emblematicei camelii – floarea preferată a creatorei de modă – în timp ce planurile albastre de lapis lazuli creează o realitate tentant fracturată. În cadrul colecției, regăsim setul Volute Vénitienne, piesele prezente aici fiind unele dintre cele mai literale interpretări ale orașului. O pereche de cercei surprind stâlpii de ancorare a faimoaselor gondole – cu dungi albastre și albe, alături de reflexele sclipitoare ale diamantelor albe – trimitere la o zi luminoasă a orașului lagunar, în timp ce lemnul se sprijină solid pe fundul apei. Încercați să vă imaginați cum ar fi putut purta Gabrielle Chaneș această piesă.

Chanel (Colier Escale à Venise)

Așa cum creatoare a reușit să transforme aspectul neglijent și banal în ceva nou și elegant, tot așa colierul combină perlele cu legăturile groase ale unei ancore și a stâlpilor unde sunt prinse gondolelele – simboluri oferite de dungile albastre și albe, alături de mici geamanduri realizate din diamante able – totul fiind regăsit într-o nouă abordare chic. De asemenea, setul Constellation Astrale reprezintă o altă amintire vie a Veneției. O singură privire aruncată colierului din lapis lazuli albastru, personalizat cu stele din diamante și safir în tonuri de galben vibrant, și totul pare neobișnuit de familiar. Subtilitatea acestei colecții este dezvăluită atunci când descoperiți că design-ul a fost inspirat de cerul înstelat de pe fațada bazilicii Sf. Marcu și celebrul leu cu aripi aurii. Evident, nu putea lipsi dina ceastă colecție și arhitectura speficică orașului, ea fiind prezentă în setul Eblouissante.

Mai multe știri auto AICI

La fel de ușor ca apusul soarelui, colierul și cerceii prezenți în setul Eblouissante se împletesc delicat cu ajutorul unui design geometric alb și roz, motivele fiind realziate din spineluri roz, diamante albe și perle. Simetria acestui set este un tribute adus bogatelor decoruri de pe fațada palatului dogilor și al podelelor colorate din marmură al bisericilor din Veneția. Sunt elemente din viața Gabriellei Chanel, țesute prin delicatele elemente ale colecției. Ajungem la un set spectaculos – denumit Camélia Vénitien – cristalul de rocă prezent aici fiind o imitație a faimoasei sticle de Murano, unul dintre cele mai renumite produse ale orașului, ghirlandele din aur roz amintind de somptuaosele oglinzi aurite din faimoasele și bogatelor Palazzo ale Veneției. Articolul poate fi citit integral în ediția No. 44. Detalii Chanel AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here