Chanel a achiziționat producătorul Ballin

0
568
Chanel (Ballin)

Chanel continuă să facă investiții în lanțul său de aprovizionare, mai ales în peninsula italiană, acolo unde infrastructura artizanală și de producție a fost mult mai bine conservată decât în Franța. La mijlocul acestui an, grupul francez de lux a cumpărat tăbăcăria Conceria Gaiera Giovanni, iar acum a venit rândul producătorului italian de încălțăminte de lux Ballin să se adauge în portofoliului etichetei de modă franceze.

Ballin (detaliu artizanat)

Chanel a confirmat pentru portalul FashionNetwork.com că a “…cumpărat o participație majoritară la producătorul de încălțăminte Ballin…”, eticheta franceză fiind “unul dintre principalii săi clienți”. Chanel și ballin lucrează împreună de câțiva ani și, potrivit mărcii franceze, “…această investiție anunță o colaborare mult mai durabilă, oferind continuitate unei relații bine stabilite…”. Conform unui comunicat de presă, Chanel a declarat că “…decizia a fost determinată de o convergență a intereselor: nevoia Ballin de a se baza pe un partener solid – care să asigure vizibilitatea pe termen lung a companiei – și dorința Chanel de a consolida un lanț de aprovizionare care este esențial pentru business-ul consolidat a mărcii…”. De menționat, Ballin este o afacere fondată în anul 1945 de frații Guido și Guido Ballin, sediul companiei fiind în orășelul Fiesso D’Artico.

Ballinh (sediul central)

Situat nordul Italiei – provincia Veneto – orașul este unul dintre principalele centre de producție a încălțămintei din peninsulă. Bine de știut, producătorul italian a dezvoltat și comercializat produse sub marca proprie, reușind să păstreze expertiza tradițională și implementând tehnologia modernă. Totodată, Ballin devine cea de-a patra companie achiziționată de Chanel în ultimii doi ani, anul trecut fiind achiziționată Samanta (o tăbăcărie specializată în pielea imprimată și embosată), apoi a urmat Conceria Gaiera Giovanni (tăbăcărie specializată în tratarea pieilor de capră, miel și vițel). De asemenea, la începutul lunii iulie a fost finalizată achiziția producătorului de fire Vimar 1991 (cu sediul în provincia Piemont), acesta regăsindu-se în portofoliul companiei Paraffection – o subsidiară a mărcii Chanel – specializată în producția artizanală. Detalii aici: CHANEL

Mai multe informații aici: WATCHES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.