Celine Homme, colecție Teen Knight Poem!

0
169
Celine Homme (Fall-Winter 2021)

Celine Homme a prezentat în cursul zilei de luni colecția dedicată sezonului tomană/iarnă 2021, lansarea fiind însoțită de un videoclip spectaculos și piese vestimentare pentru adolescenții rebeli. Pentru acest sezon, Heidi Slimane (Creative Director-ul casei Celine) ne introduce în atmosfera romantică a Château de Chambord, o reședință realizată în stil renascentist pe Valea Loarei.

Celine Homme. (Château de Chambord – FW21)

Denumită “Teen Knight Poem”, colecția readuce în fața privitorului scene similare cu cele din Game of Thrones – chiar dacă potrivit ar fi fost Game of Drones – camerele video urcând și coborând peste creneluri fabulosului castel. Finalizat la începutul anilor 1500 de Francisc I al Franței – un iubitor și, totodată, patron al artelor – castelul a adăpostit temporar și faimoasa lucrare “Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci. O reședință perfectă pentru prezentarea unei colecții destinate tinerilor rebeli, așa cum a fost considerat și regele Franței în epocă, aceștia mărșăluind în jurul frumosului acoperiș al castelului, marcat de cele unsprezece stiluri înglobate în construcție: donjoane, turnuri, cupole sau coșuri de fum.

Celine Homme (Château. de Chambord – FW21)

Cum reședința este una masivă, Louis XIV a instalat aici un grajd pentru 1200 de cai, referința istorică este simbolizată de intrarea spectaculoasă a tinerelor modele călare. O alegere firească, ținând cont că celine nu a fost prezentă la Paris Fashion Week, alegerea lui Heidi Slimane fiind una mai mult decât inspirată. Curtea regală și tablourile celui care a fost regele Franței au asigurat cadrul perfect pentru prezentarea colecției de iarnă 2021. Cu siguranță, privind modelele care au defilat, regele s-ar fi bucurat de prezența acestor tineri la curtea sa – ținând cont de faptul că el era poliglot (vorbitor de ebraică, latină, spaniolă sau italiană) – casting-ul mărcii aducând împreună modele din diferite țări.

Celine Homme (Château de Chambord – FW21)

“Parada tinerilor și Renaștere. «Nouveau Romantic». Cam așa poate fi descrisă prezentarea. Fiindcă ea simbolizează o nouă Renaștere. Tineretul se reinventează, oferind o nouă identitatea vizuală. Siluete în armuri și cavalerie”, explică Heidi Slimane. În acest sezon, regăsim jachete din piele supradimensionate, finisate cu lanțuri în zona gulerului, mânecii și pieptului, alături de piese demne de o curte regală, realizate cu straturi dense de paiete aurii, negre și argintii. Florile heraldice și măștile din lână – inspirate de cavalerii renascentiști – sunt și ele prezente. Colecția este completată de cămâși cu guler din volan și veste din piele, piese vestimentare însoțite de hanorace din denim, jeanși și cizme de călărie.

O colecție dominată de personalitate marelui rege francez, imaginea lui fiind regăsită deseori în de-a lungul clipului care însoțește prezentarea de modă. Chiar dacă istoria ni-l prezintă în lacrimi – el fiind capturat în bătălia de la Pavia, desfășurată la sud de Milano (1525) – regele era un pasionat al artelor, el fiind cel care a pus bazele colecției de artă a palatului Louvre și a construit castele magnifice, precum cel din Chambord. Un castel care a inspirat actuala colecție Celine Homme – poate cel mai bun spectacol de modă al acestui sezon virtual – piesele vestimentarea fiind un expozeu al renașterii unei generații marcate de pandemia de coronavirus și problemele de sustenabilitate. Detalii Celine AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here