Ceasurile: modul cum industria s-a reinventat!

0
419
Ceasurile și reinvenrea segmentului (foto: Launchmetrics)

Ceasurile ocupă un loc important în segmentul produselor de lux la nivel global. Pe măsură ce industria luxului continuă să schimbe în era post-Covid, se observă și o adaptare a industriei ceaurilor.

Program Zenith Icons (foto: Zenith/Luxury Society)

Confruntată cu cele mai mari provocări din istorie, industria ceasurilor a trebuit să apeleze la schimbări majore. Realizând că trebuie să supraviețuiască, industria și-a adaptat strategiile pentru a ține pasul cu tendințele de pe pieță. Începutul anului a fost unul plin de speranță, piața luxului revenind pe creștere în primul trimestru – comparativ cu 2019. Un an de referință în studiul Bain și Altagamma, chiar dacă perspectivele sunt încă incerte.

Eveniment digital

Ținând cont de provocările perioadei, DLG și Launchmetrics au organizat un webinar pe această temă. Printre vorbitori s-au numărat Julien Tornare (CEO-ul Zenith Watches), Alain Zimmermann (Managing Partner DLG)), Alison Bringé (Director Marketing Launchmetrics). Discuțiile s-au concentrate pe problemele din piața luxului și reinventarea experiențelor clienților. O temă important a fost proprietatea asupra conținutului propriu.

Program Zenith Icons (foto: Zenith Watches)

Un punct important a fost și modul cum industria ceasurilor s-a adaptat la schimbările din ultimul an. De asemenea, importanța durabilității și popularitatea pre-owned sau a celor second-hand. Au existat discuții despre construcția intrumentelor digitale și importanța colaborării cu alte mărci și comercianți cu amănuntul. Teme importante, potrivite pentru a fi luate în calcul de piața românească și trase concluziile necesare.

Conectarea clienților

Una din marile schimbări observate în ultimul an este modul în care mărcile se conectează cu clienții lor. Boutique-uri sau tururi virtuale, summit-uri și seriie ducaționale, sunt teme pentru care ceasurile au construit instrumente digitale impresionante. Sunt modalități de comunicare și păstrare a legăturii cu clienții și/sau publicul lor. “Este noul mod de conectare cu clienții și cred că va dura ani”, spune Alain Zimmermann (Managing Partner DLG). Sursă documentare: Luxury Society/Digital Luxury Group, Launchmetrics.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.