Cărțile care te pot ajuta să fii în trend!

0
179
Men Style Book

Cărțile au puterea să vă transforme, un lucru valabil indiferent dacă vorbim de beletristică, istorie sau stil. O piață dominată de titluri apărute în țări cu tradiție, mai ales dacă ne raportăm exclusiv la modă, multe dintre aceste cărți regăsindu-se și pe rafturile librăriilor din țara noastră sau pot fi comandate prin intermediul platformelor elctronice specializate. În încercarea de a veni cu soluții pentru conturarea unui stil personal, vă oferim o selecție dintre cele mai bune cărțile, realizate de unii dintre cei mai bine îmbrăcați bărbați din lume.

Icons of Men’s Style

Icons of Men’s Style – Aici s-ar putea apela la inspirația zilnică,cărțile fiind oferite de unele dintre cele mai importante personalități ale cinematografiei: Steve McQueen, Cary Grant sau Sean Connery, emblematic în rolul agentului 007. Bine de știut, în spatele fiecărui articol din garderobe modern a bărbaților se află o companie sau marcă care a avut ca sursă de inspirație ținutele sau stilurile adoptate de marile personalități din diferite epoci. cartea examinează cele mai faimoase și elegante ținute – proveniența și istoria lor, design-ul, marca și modul cum au apărut pe piață – ținând cont de influența pe care au avut-o în modelarea vestimentației masculine de astăzi. Detalii AICI.

Men of StyleJ de Josh Sims

Men of Style – Cea de-a doua carte prezentată este un cu greutate, un album care ne oferă posibilitatea de a vizualiza cei mai bine îmbrăcați bărbați din ultimele secole: de la actori și până la oameni de stat, plaboy sau pictori, toți sunt prezenți într-un stil total neașteptat. În descriere regăsim profilul fiecăruia, explicând totodată și modul cum au reușit să modele îmbrăcămintea pentru bărbați. Obiectivul principal al cărții nu înseamnă doar povestea stilului acestor bărbați, ci și personajele în sine, precum și modul cum au acționat ei ca exemple pentru epoca în care au trait. O carte utilă pentru cei care studiează istoria modei sau urmăresc cei mai eleganți bărbați ai zilelor noastre. Detalii AICI.

Dressing The Man de Alan Flusser

Dressing The Man – este una dintre cărțle care îmbie bărbații să se îmbrace elegant, fără a deveni totuși victimele modei. Scrisă de Alan Flusser, albumul are la bază o întrebare fundamentală: De ce, într-o epocă când bărbații cheltuie mai mult pentru îmbrăcăminte, sunt din ce în ce mai puțini bine îmbrăcați (bărbați) ca oricând? Potrivit lui A. Flusser, “a te îmbrăca bine” nu este dificil, adevărata provocare constând în a putea dobândi cunoștiințele corecte depre cum să faci asta. Iar “a te îmbrăca bine” se bazează pe două direcții: Proporție și Culoare. Spre deosebire de modă, care este obligată să se schimbe în fiecare anotimp, forma feței, înălțimea gâtului, lățimea umărului, lungimea brațului, structura corpului și dimensiunea piciorului rămând destul de constante în timp. Odată ce bărbatul învață să adapteze ținutele la proporțiile sale, o jumătate de drum este deja parcursă. Detalii AICI.

True Style de G. Bruce Boyer

True Style – În fine, ultima carte pe care o prezint ne aduce în prim-plan modul cum putem alege o pereche de ochelari de vedere, o cămașă sau cravată, ”a te îmbrăca bine” fiind o artă career  trebui stăpânită de fiecare bărbat. Cu toate acestea, câți dintre noi se uită în oglindă înainte de a pleca de acasă? Câți înțeleg subtilitățile alegerii perechii de șosete potrivite? Cărțile – scris de expertul în modă G. Bruce Boyer – oferă o bază indispensabilă petru acest ritual zilnic, catalogând elementele esențiale ale garderobei masculine și arând modalitățile prin care le poți folosi cât mai eficient. Cu o abordare delicată, dar fermă a regulilor de îmbrăcăminte masculine, autorul oferă sugestii esențiale pentru garderobe fiecăruia dintre dumneavoastră, explicând ce înseamnă adevăratul stil și cum poate fi el atins. Detalii AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here