Carapace, yacht în stilul lui James Bond

0
58
Carapace - Elena Nappi Design

Cu siguranță v-ar plăcea să dețineți un superyacht, o navă cu care să cutreierați mările și oceanele lumii în condiții extrem de luxoase. Însă, cum ar fi să aveți oportunitatea de a “dispărea” de pe luciul apei? Ei bine, viitorul ne arată că poate exista și o astfel de alternativă, un nou concept de superyacht fiind prezentat de arhitectul naval Elena Nappi. Denumit “Carapace”, vasul hibrid este conceput pentru croaziere pe mare sau ocean – atât la suprafața apei, cât și la adâncime.

Carapace – Elena Nappi Design

Cu o lungime de 300 metri, superyacht-ul se poate transforma într-un submarin complet functional, capabil să se scufunde până la o adâncime de aproximativ 1000 de metri – perioada maximă de stat sub apă fiind de 10 zile. Chiar dacă la bază este un superyacht traditional, “Carapace” va ieși cu siguranță în evidență – în primul rând datorită unei estetici tehnico-ecologice uimitoare – cu linii care se “scurg” sub forma unui arc de la prova spre pupa. Ca multe alte yacht-uri, nava oferă numeroase spații de divertisment pe punte, inclusiv un o zonă de plajă cu piscină. Însă, impresionantă este structura sa ușoară – din aluminiu – care poate fi etanșată complet, astfel încât să poată opera sub apă.

Designerul consider că această capacitate va putea oferi pasagerilor una dintre cele mai bune experiențe – fiind chiar o alegere excelentă pentru întâlniri private de importanță majoră. “Lumea submarinelor de lux este una dintre ultimele frontier în domeniul experimentării și, probabil, hibridul care va schimba viitorul superyacht-urilor”, a declarant Elena Nappi pentru postul de televiziune CNN. “Foarte de, proprietarii de yacht-uri caută soluții originale pentru a le oferi prietenilor și familiei experiențe unice și, cu siguranță, o croazieră de tip scufundare fiind ceva fără precedent pe piata superyacht-urilor”, completează Elena Nappi.

Carapace – Elena Nappi Design

Pe lângă capacitățile de scufundare, yacht-ul oferă trei niveluri echipate cu numeroase facilități de lux. Indiferent dacă navă acționează deasupra sau sub apă, oaspeții vor avea acces la un salon, o sală de mese de mari dimensiuni, un bar, un Spa și un club Wellness. Evident, superyacht-ul oferă posibilitatea unora dintre cele mai spectaculoase priveliști sub apă, pasagerii având posibilitatea să urmărească fauna marină. În ce privește capacitățile de navigare, superyacht-ul Carapace va fi alimentat de un sistem diesel-electric și cellule de combustibil care îi oferă o autonomie de 2400 mile marine, viteva maximă (la suprafața apei) fiind de 16 noduri, în timp ce sub apă poate atinge 12 noduri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here