Caran d’Ache, instrument cu Carl F. Bucherer!

0
186
Ediție Signature Caran d’Ache & Carl F. Bucherer

Caran d’Ache și Carl F. Bucherer și-au unit forțele pentru a celebra arta scrisului și momentelor importante din viață. Într-o eră digitală, arta scrisului poate părea una uitată. Dar, la fel ca ceasul mecanic, există măiestrie și atracție tactilă care nu pot fi reproduce de tehnologia modernă.

Set Signature Caran d’Ache & Carl F. Bucherer (foto Carl F. Bucherer)

Producător de instrumente de scris artizanale de mai bine de un secol, Caran d’Ache înțelege aceste concepte. Unite prin calitatea pieselor produse și viziunea unui viitor sustenabil, cele două companii elvețiene au decis să colaboreze. Primul produs al parteneriatului este setul compus dintr-un ceas și instrument de scris, bazat pe expertiza  mărcilor. Setul aduce avantajele modernității prin elementele surpinzătoare de design.

Ceasul

Manero Flyback Signature combină rafinamentul thnic, designul sportive și esența cosmopolită care caracterizează linia produsă de Carl F. Bucherer. Dispunând de funcția flyback, ceasul este une xemplu uimitor de măiestrie orologeră a mărcii elvețiene. Subcadranele cronografului, realizate din grafit, oferă un contrast puternic cu cadranul în tonuri argintii. Indicatoarele amintesc de culorile instrumentelor de scris Caran d’Ache.

Ceas Manero Flyback Signature (foto Carl F. Bucherer)

Interiorul carcasei din oțel inoxidabil (43 mm) adăpostește calibrul automat CFB1970, cu o rezervă de putere de 42 ore. Ceasul dispune de o elegantă curea cu dungi bej și gri-grafit, clienții având opțiunea uneia în tonuri albastre. Rezerva este păstrată într-o cutie specială, ambele curele sunt realizate din materiale 100% sustenabile. De asemenea, este bine de știut că ceasul este rezistent la apă până la treizeci metri (sau trei atmosfere).

Instrumentul

Instrumentul de scris poartă semnătura inconfundabilă a producătorului elvețian. El este ecoul formei tradiționale Manero Fylback, corpul său fiind acoperit cu materiale precum rodiul și argintul. Suprafața este realizată prin tehnica gauilloché și este decorată cu triunghiuri multicolore (lăcuite manual), o completare a cadranului ceasului. O linie subțire roșie – gravată pe clipul instrumentului de scris – amintește de indicatoarele ceasului.

Instrument de scris Caran d’Ache (foto Carl F. Bucherer)

Instrumentul de scris este un amestec subtil de materiale prețioase și tehnici de lucru tradiționale, precum guilloché sau lăcuirea. Cu corpul său simplificat, acest instrument de scris excepțional oferă ușurință în utilizare și o notă de eleganță atemporală. Ceasul și instrumentul de scris sunt prezentate într-o casetă produsă din lemn de calitate. În final, mai trevuie spus că ediția Caran d’Ache x Carl F. Bucherer este disponibilă online.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.