Camus Caribbean Expedition, o aromă epică

0
306
Cognac Camus Caribbean Expedition

În 10 ianuarie 2019, zece butoaie sigilate de Cognac Camus au ajuns în Bridgetown – capitala insulei Barbados, în Caraibe – după 45 zile de transport la bordul navei De Gallant. O călătorie care a marcat începutul unei alte povești. După un an și jumătate de maturare în mediul oferit de clima tropicală a regiunii – sub atenta supraveghere a Master Distiller-ului Foursquare, Richard Seale – rezultatul a fost Camus Caribbean Expedition, un produs dublu maturat.

Cognac Camus Caribbean Expedition (încărcare navă)

Seria experimentală este limitată la doar 4.500 sticle și este disponibilă prin intermnediul retail-erilor selectați. Din această cantitate, 1.000 de sticle vor fi disponibile la vânzare “en primeur” în perioada 1 septembrie – 27 septembrie. Conform producătorului, expediția a fost lansată pentru explora posibilitățile de maturare ale unui Cognac în condițiile oferite de ocean. De asemenea, scopul acestei ediții a fost crearea unui “profil gustative fără precedent”, permițând Cognac-ului să treacă la procesul de “maturare al mării”; o practică întâlnită în cursul secolului al XVIII-lea și începutul secolului al XIX-lea, perioadă când se exporta pe mare Cognac în întreaga lume.

Cognac Camus Caribbean Expedition (traseu navigație)

Procesul a început cu plecarea De Gallant din portul La Rochelle (Franța) ăe 23 noiembrie 2018, pe 10 ianuarie 2019 ea ajungând în portul orașului Bridgetown (Barbados), nava având și două opriri în Gijon și Tenerife. Expediția a fost lansată în parteneriat cu TOWT (o companie specializată în transportul de mărfuri cu ajutorul navelor cu pânze). Încă de la lansare, TOWT a reușit să economisească circa 185 tone de CO2, parcurgând în timp aproximativ 48.000 mile marine, cu ajutorul energiei eoliene. Când nava a început expediția, butoaiele din stejar conțineau lichide cu un ABV de 48%, ele fiind deja în al patrulea an de maturare.

Cognac Camus Caribbean Expedition (etichetă produs)

Astfel, butoaiele au fost expuse la mai mulți factori de mediu pe durata călătoriei, inclusive mișcarea constantă a navei, influența climatului oceanic și presiunea atmosferică din butoaiele de stejar. Cognac-ul Camus Caribbean Expedition a fost păstrat în pivnițele tradiționale din Bajan, cu butoaiele stivuite unul peste altul pe toată perioada maturării tropicale. După analiza produsului finit, producătorul Camus Cognac a descoperit că taninurile din lemn confer produsului o structură și complexitate mult mai mare, datorită climei tropicale din regiune.

Cognac Camus Caribbean Expedition (ambalaj produs)

Totodată, a fost observată o evoluție aromatic semnificativă a lichidului, în principal datorită temperaturii și umidității mult mai ridicate din Barbados. Așadar, Camus Caribbean Expedition oferă arome fructate intense (banane și pere), completate de accente picante de boabe de cacao și nucșoară. Menționând aceste arome, producătorul Cognac Camus a descries rezultatul drept “primul din lumea Cognac-ului”. În fine, prețiosul cognac este oferit într-o sticlă specială, pe suprafața etichetei regăsind imagini cu cele două puncte principale ale călătoriei: porturile La Rochelle (Franța) și Bridgetown (Barbados).

Detalii aici: COGNAC CAMUS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here