Cafeaua & Design-ul își fac loc în viața noastră!

0
284
Eli - aparat cafea Chenchen Fan

Cafeaua este unul din produsele nelipsite din viața noastră, indiferent dacă suntem la serviciu sau în vacanță. Iar cel care iubește ceafeaua va ști întotdeauna că prepararea ei va aduce acceași bucurie ca și consumul. Cum sunt un iubitor al cafelei, am ales să vă prezint astăzi un mod de preparare al cafelei extrem de simplu, dar foarte util. Realizat de designer-ul Chenchen Fan, aparatul este unul de tip pour-over – o metodă clasică de pregătire a cafelei – un proces de preparare care oferă cafelei o aromă și textură deosebită.

Cafeaua: detaliu aparat Eli

Majoritatea aparatelor de cafeaua pour-over se concentrează mai degrabă pe funcționalitate decât pe utilizare, ceea ce duce la creșterea dificultății unui începător în ce privește realizarea unei cafele de bună calitate. Aici intervine Eli, un aparat de cafea tranformabil, compact și automat, conceput pentru a face din procesul de preparare unul mult mai ușor, alături de un gust al cafelei mai consistent. Realizat sub forma unui kit mobil, aparatul realizează împarte realizarea aceastei prețioase băuturi în trei faze distincte: pregătirea, configurarea și băutura finală.

mai multe știri premium AICI

La început este fiartă apa, aparatul fiind menținut în poziție orizontală, ulterior el fiind glisat și ridicat vertical, urmată de rotirea acestuia pentru a bloca zona bazei. Eli dispune de o structură rotativă și stabilă, un element care îi conferă o estetică simplă și elegantă. Pentru prepararea cafelei, apartul dispune de o duză de apă rotativă (automată), astfel încât fiecare ceașcă primește cantitatea exactă de apă, rezultatul fiind o cafea cu un gust constant de fiecare data – o tehnică realizată doar cu mașini tradiționale sau cu ajutorul ritmului controlat de un barista specializat.

Cafeaua – detaliu lifestyle

Construcția aparatului utilizează plasticul reciclat – turnat prin injecție – și oțel inoxidabil. De asemenea, el dispune de un panou de încălzire electromagnetic – pentru fierberea apei – ceea ce face ca acest aparat să fie unul portabil. Totodată, design-ul minimizează instrumentele necesare preparării acfelei, rezultatul fiind o economie substanțială a spațiului și un proces de producție intuitiv. “În construcția aparatului am luat în calcul utilitatea lui, Eli combinând tehnicile clasice de preparare a cafelei cu cea mai recentă tehnologie”, menționează Chenchen Fan.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here