Share This Article
Un nou punct de interes a apărut pe harta culinară a Bucureștiului, odată cu inaugurare emblematcei destinații Café Athénée. Situată la parterul importantului reper al capitalei, hotelul InterContinental Athénée Palace, cafeneaua și-a deschis porțile la începutul lunii septembrie.
Punct obligatoriu de oprire în perioada interbelică, cafeneaua și-a continuat existența strălucitoare și în epoca comunistă. Frecventată atât de localnici, cât și de străini, cafeneaua era unul din locurile cele mai mondene ale capitalei. Astăzi, intrată la începutul verii în renovare completă, Café Athénée și-a recăpătat rafinamentul de altădată. Elegantul spațiu a fost redecorat cu un design care âmbină armonios elemente art-deco cu influențe neoclasice.
Locația
Situată la câțiva pași de un alt reper important, Ateneul Român, Café Athénée oferă din aerul parizian al perioadei interbelice. Cu o capacitate de 50 de locuri, cafeneaua redevine unul dintre cele mai îndrăgite locuri din capitală. Pentru oaspeții care vor să admire forfota orașului, în exteriorul locației sunt amplasate câteva mese. Spațiul se remarcă prin aspectul modern și rafinat, fiecare detaliu fiind ales pentru a reda o atmosferă elegantă.
Elementele arhitecturale, majoritatea fiind originale, constituie un spectacol vizual. De la arcadele grațioase și panourile din lemn până la tapetul unicat, toate aceste elemente oferă profunzime și caracter. Panotajul cu opere de artă de pe pereți onorează trecutul muzical al Atheneului Român din imediata proximitate. Pentru finalizarea aceastei elegante renovări, cafeneauaa a avut suprotul unor studiouri de arhitectură din Regatul Unit și România.
Gusturi
Meniul Café Athénée a fost reîmprospătat pentru a oferi experiențe culinare pentru fiecare moment al zilei. Puteți savura acum opțiuni de mic dejun sau brunch, precum ouă poșate, tartine, croissante sau caviar. Acestea pot fi continuate cu preparate delicioase care pot fi comandate de-a lungul zilei și deserturi sub semnătura Café Athénée. Opțiunile culinare pot fi însoțite de cafele și ceaiuri speciale, cocktailuri sau spumante atent selecționate.
Un element inedit îl constituie preparatele tip trompe l’oeil. Un exemplu este eclerul care ascunde un tartar fin de somon în pâte à choux crocante. Totodată, millefeuille-ul, aparent un desert, dezvăluie straturi delicioase de hummus. “Redeschiderea Café Athénée reprezintă un moment important pentru noi. Feedback-ul primit confirmă că am reușit să păstrăm esența locului”, spune Nicolaas Houwert (InterContinental Athénée Palace).
Rezervări: buhap.info@ihg.com (+4021.303.3777)