Bulgari, călătorie în inima turmalinei Paraiba!

0
304
Bulgari (cercei din turmaline Paraiba)

Bulgari ne oferă o impresionantă colecție-capsulă de bijuterii – denumită Colour Journey – ceasuri și genți de mână, un pas întreprins în călătoria abisală a pietrelor prețioase. În centrul colecției se află turmalina braziliană Paraiba – în tonuri magnifice de verde acvatic – o semnătură inimitabilă a bijutierului roman atunci când vine vorba de combinații strălucitoare de culori. Șaptesprezece bijuterii, două ceasuri și genți de mână – cu mânere care include bijuterii – compun această opulentă și uimitoare colecție!

Bulgari (colier Colour Journey din turmalină Paraiba)

Turmalina Paraiba sau turmalina elbaită cupriană – așa cum mai este cunoscută – este una dintre cele mai rare și căutate pietre prețioase din lume. Practic, la fiecare zece mii de diamante descoperite, una este turmalină Paraiba. Această piatră captivantă – în tonuri de albastru-verde neon – a fost descoperită pentru prima dată de Heitor Dimas Barbosa în anii 1980, în statul Paraiba (Brazilia). De asemenea, Mozambicul (Africa) este și el o sursă similară de pietre, cu diferențe chimice foarte mici în compoziție, comparativ cu cele întâlnite pe continentul sud-american. Prezența cupruluiși a manganului confer turmalinei jocul său sclipitor de culoare și lumina care, spre deosebire de alte pietre prețioase, radiază și în lumina slabă.

mai multe știri auto AICI

Bogați în cupru, munții din Mozambic oferă pietrei o nuanță verde-luminoasă, care trebuie văzută în viața reală pentru a putea fi apreciată la adevărata ei valoare. Mai mult, spre deosebire de diamante, turmalina Paraiba nu se găsește în dimensiuni mari, ceea ce înseamnă că o piatră cu peste 2 carate este ceva total neobișnuit. Plecând de la această scurtă descriere, trebuie să menționez eforturile depuse de echipa de design a mărcii Bulgari în realizarea unora dintre cele mai spectaculoase bijuterii cu turmalină Paraiba. Rezultatul este unul uimitor, plin de farmec și splendoare tipic romană, în centrul atenției regăsindu-se două coliere în tonuri de verde-mentă, în contrast cu safirele roz și diamantele albe.

Bulgari (ceas Astrale cu turmalină Paraiba)

De asemenea, turmalinele Paraiba sunt completate de smaralde și tanzanite albastre, tonuri de culoare care evocă frumusețea strălucitoare a unei zile de vară perfecte pe coasta mediteraneană a Italiei. Meritul acestei spectaculoase colecții îi revine Luciei Silvestri (Creative Director-ul casei Bulgari), cea care a străbătut lumea pentru a aduce împreună cele mai bune turmaline Paraiba, după cum observăm și în creația celor două inele din colecție. O turmalină verde-lagună (5,6 carate) este încadrată de smaralde, în timp ce o turmalină albastru-cerat (3,35 carate) oferă un contrast uimitor cu tonul cald al safirelor roz și smaraldelor. În fine, două ceasuri Astrale – cu acvamarine și safire roz/violet – completează colecția Bulgari.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here