Bulgari, colecție de ceasuri High Jewellery!

0
90
Bulgari Serpenti Baroque Pearls (secret watch)

Bulgari nu este doar un producător renumit de bijuterii, ci și una dintre etichetele de lux care oferă și numeroase modele de ceasuri High Jewellery. Dacă crearea unei bijuterii este o provocare pentru fiecare bijutier în parte, imaginați-vă ce înseamnă complicația suplimentară a unui ceas din categoria High Jewellery. O provocare pe care Bulgari s-a străduit să o resolve de-a lungul timpului, unind atelierele de creație ale bijuteriilor cu precizia riguroasă ale maeștrilor orologeri elvețieni.

Bulgari Lady-Arabesque (mod de producție)

Cu ceva timp în urmă vă prezentam colecția Barocko, o linie care îmbrățișează măreția și opulența epocii baroce, perioada târzie a Renașterii. O epocă care aparține unor artiști precum Gian Lorenzo Bernini sau Francesco Borromini, maeștri care au oferit umanității lucrări considerate apogeul acestui stil de artă. Astăzi, operele lor constituie sursa de insipirație pentru maeștri Bulgari, măreția, culorile vibrante și mișcarea dramatică venind să întruchipeze tot ce este mai bun din această epocă. Motivele baroce sunt valorificate la scară redusă în metale și pietre prețioase.

Bulgari Octo Roma (ceas brățară)

Iar aceste motive se regăsesc în ceasul Lady Arabesque, o piesă care reprezintă fuziunea dintre delicatețea unei bijuterii și precizia orologeriei. Brățara ceasului este compusă din volute din aur roz – sau arabesque – care imită textura bogată a dantelei. Formele voluptoase din aur se întrepătrund delicat în jurul pietrelor prețioase, un amestec viu colorat din safire roz de 30 carate, tourmaline Paraiba în tonuri de albastru-electric, smaralde și diamante de 13 carate. Un cadran de ceas este ascuns în această construcție extravagantă, el fiind vizibil sub un capac de rubelit de 12 carate.

Bulgari Serpenti Baroque Pearls

Un alt ceas – Serpenti Baroque Pearls – este cel mai îndrăzneț dintre cele trei care compun colecția, în principal datorită combinației de diamante, perle Akoya și smaralde. Doi șerpi cu ochi de smarald sunt înfășurați în jurul brățării – peste 220 de perle – un contrast spectaculos între diamantele strălucitoare și perlele cremoase, rezultatul fiind unul magnific. O alternanță voluptoasă între perle și diamante punctată de-a lungul brățării, aceasta fiind completată de un smarald cabochon de 12 carate care marchează punctul în care se întâlnesc cei doi șerpi. Detalii AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here