Bugatti Spartacus, un posibil SUV al mărcii?

0
122
Bugatti Spartacus (Concept)

Bugatti – Când producătorul de automobile sport Lamborghini a prezentat marelui public modelul Urus, majoritatea oamenilor și-au pus (inevitabil) următoarea întrebare: “Stai, ce au făcut?!” Iar eu pot să spun că niciodată nu am crezut că o marcă precum Lamborghini – recunoscută pentru modelele sale supersport – și-ar fi putut dori lansarea unui automobil în categoria SUV, chiar dacă mașinile produse la Sant’Agata Bolognese echipează deja serviciile de poliție din numeroase țări.

Bugatti Spartacus – Concept

Foarte posibil această întrebare și-au pus-o și cei de la Bugatti, răspunsul fiind oferit de un spectaculos concept SUV. Denumit Spartacus, autoturismul bifează aceleași linii ca și Urus, limbajul de proiectare al companiei-mamă oferind o adaptare perfecta a mașinilor sport la vehicule cu dimensiuni mult mai mari. Iar filozofia utilizată este aceeași ca și în cazul Lamborghini – Urus arată ca un Lamborghini, dar nu seamănă cu un Aventador sau Huracán – Spartacus beneficiind în mod clar de AND-ul constructorului Bugatti. În combinația de culoare albastru și negru, conceptul Spartacus poartă identitatea constructorului Bugatti.

De altfel, automobilul de prezintă cu grila iconică – în formă de potcoavă – în partea frontală, în timp ce detaliile C-bar din lateral vin să definească și să ghideze spatele mașinii, formele rotunjite devenind completare cu restul elementelor de design. Totodată, mașina beneficiează de un caroserie destul de voluminoasă, chiar dacă linia subțire a farurilor și stopurilor contribuie la obținerea unui aspect deosebit de elegant. Un alt detaliu interesant al conceptului Spartacus îl reprezintă radiatorul, chiar dacă acesta își oăstrează forma de potcoavă, în spatele lui nu se află decât o extensie din fibră de carbon  a barei de protecție, ceea ce sugerează că modelul se încadrează la două categorii – SUV și vehicule electrice.

Bugatti

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here