BUGATTI A LANSAT NOUL BABY II

0
40

La începutul acestui an, mai exact la Salonul Auto de la Geneva, constructorul de mașini sport a prezentat două ediții speciale ale legendarului autoturism Bugatti. Prima dintre cele două a fost Bugatti La Voiture Noire, un model considerat a fi cea mai scumpă mașină din lume, cu un preț de 12,5 milioane Dolari. Cu toate acestea, cea de-a doua mașină poate fi considerat cel mai ieftin autoturism care poartă sigla Bugatti – o recreare a modelului Bugatti Baby, cel care avea să fie construit initial între anii 1927 și 1936 ca jucărie pentru copii.

Baby II

Astăzi, constructorul de supercaruri a prezentat primul prototip funcțional al modelului Bugatti Baby II, odată cu sărbătorirea a o sută zece ani de existență a mărcii din Molsheim, Franța, cei prezenți la eveniment având ocazia să efectueze și teste speciale VIP. Bugatti Baby original a fost construit după legendarul model Type 35 Lyon Grand Prix (din 1924) și a fost create la jumătate de scară. Cu toate acestea, modelul actual Bugatti Baby II a fost dezvoltat în colaborare cu Little Car Company și va fi construit la o scară de trei sferturi, întenția fiind de a se potrivi atât copiilor, cât și adulților. în ce privește propulsia, în locul motorului cu combustie internă ce alimenta originalul, Baby II va avea o tracțiune electrică – alimentată de baterii cu capacități de 1,4 sau 4 kW (ce pot fi schimbate) – autonomia anunțată fiind de aproximativ treizeci și doi de km. Conform constructorului, autoturismul de jucărie poate fi setat în cele două moduri generale: Baby – de 1 kW, care poate atinge viteza de 12 km/oră; Adult – de 4 kW, care poate ajunge la o viteză maximă de aproximativ 28 km/oră.

Interior Baby II

Interesant la acest model este faptul că, roțile cu o spite vor avea anvelope Michelin, în timp ce sistemul de tracțiune este montat pe roțile din spate și vor dispune de diferențial cu alunecare limitată. De asemenea, Bugatti a dezvăluit că noul model Baby II va fi disponibil la vânzare în trei variante diferite: Un model ce dispune de o caroserie compozită; Baby II Vitesse, cu caroserie din fibră de carbon; Baby II Pur Sang, care va dispune de o caroserie din aluminiu – acest model fiind construit manual. De altfel, ultimele două modele vor beneficia de o “Speedy Key” – care va dezactiva limitatorul de viteză și va debloca o putere de 10 kW – noul model de Bugatti fiind limitat la doar cinci sute de exemplare, prețul de plecare anunțat fiind de circa 34.000 Dolari pentru fiecare unitate. Mai multe detalii sunt disponibile AICI.

Baby II

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here