Broderie fină la bordul Rolls-Royce

0
38
Rolls-Royce Bespoke

Cea mai detaliată broderie – prezentă în interiorul unui autoturism – a fost realizată la sediul Rolls-Royce din Godwood, West Sussex. Un șoim călător, considerat cea mai rapidă pasăre din lume și renumită pentru puterea sa, a devenbit obiectul talentatei echipe Bespoke Design a constructorului britanic. O broderie care prezintă pasărea de pradă este perfect adaptată pe modelul Wraith, puternicul și dinamicul Grand Tourer al mărcii Rolls-Royce.

Rolls-Royce Wraith

Această broderie complicate este cea mai recentă capodoperă din gama Rolls-Royce Bespoke. Pasărea de pradă, proiectată de echipa de design a mărcii britanice, este interpretată în detalii complexe (foto-realiste) la bordul unui model Wraith. Constând în aproape 250.000 de cusături, broderia a fost realizată de o echipă formată din designeri, artizani și ingineri, și a fost produsă în peste treizeci de zile de lucru. Printre cei implicați în crearea broderiei s-a numărat și Josh Liles (Rolls-Royce Motor Cars Bespoke Embroidery Specialist), el fiind specializat în interpretarea și transpunerea în practică dorințelor clienților. Înainte de a deveni ucenic în departamentul de pielărie al Rolls-Royce, Lilles a urmat studii de inginerie mecanică, arhitectură și proiectare 3D. după nouă ani petrecuți aici, el a fost numit la conducerea uneie chipe de meșteri talentați – implicați în realizarea celor mai complicate broderii.

Josh Liles – Rolls-Royce Bespoke

“Proiectarea a necesit ore de observație a unui șoim călător – trebuia să înțelegem modul cum lucrează musculature, mișcarea lui și penajul. Am dorit ca pasărea să adopte o poziție de pradă. Ulterior, am create un tipar al broderiei – direcția, lungimea și distanța cusăturii pot avea major asupra imaginii finale a păsării. De asemenea, am modelat în mod special ciocul și am înclinat ochiul, creând astfel un sentiment de agresiune”, a menționat J. Liles. “Broderia Șoim a devenit o lucrare important pentru mine. Tehnic, este deosebit de dificil să brodezi această densitate de cusături pe un material precum pielea. Broderia implică factori de stres și tensiune pe piele, provocând o undă de șoc în material, care, în mod natural, este inacceptabilă pentru Rolls-Royce”. Cerul rezonează pentru acest model de Wraith, comandat special cu elemente de semnătură incorporate în mod special în punctele cheie ale automobilului.

Inspirat de arhitectura contemporană, acest motiv stilistic a fost ăncorporat în interiorul mașinii, care poate fi citit și ca o interpretare abstractă a aripii unui șoim. Designul a fost inițial realizat pe exteriorul unui Wraith – Bala Blue și Andalusian White – sub forma unei inclinații Arctic White, el fiind pictat cu ajutorul unei pensule cu fir de veveriță. În interior, motivul este utilizat ca un mijloc de înfrumusețare – între scaunele ocupanților din spate. Un ceas rolls-Royce Bespoke vine să completeze estetica în nuanță Baby Blue, cu detalii inspirate ce au fost realizate cu ajutorul tehnicii guilloché – întâlnită mai ales în lumea cesurilor și bijuteriilor fine. La final, trebuie să amintim că Rolls-Royce este disponibil și în România – pentru mai multe detalii puteți accesa AICI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here