Breitling, inspirație în avioane legendare!

0
21
Colecție Breitling Super AVI

Marca orologeră Breitling aduce pasionaților o nouă și interesantă colecție de ceasuri – un omagiu adus aviației. Denumită Super AVI, colecția explorează zilele când avioanele erau utilizate în misiuni de luptă, recunoaștere sau salvare.

Este epoca când aceste instrumente trebuiau să fie robuste și fiabile, trebuind să facă față unor condiții extreme de utilizare. Conform istoricului Fred Mandelbaum, furnizarea de instrumente a mărcii datează din anii 1930, departamentul Huit Aviation realizând ceasuri de bord. În timpul războiului – cu toate că Elveția era oficial neutră – au existat o mulțime de misiuni de aprovizionare clandestine.

Modele

Patru modele au fost realizate, fiecare pentru câte un avion emblematic al celui De-al Doilea Război Mondial. Super AVI P-151 Mustang a fost construit de North American Aviation în 1940, chiar dacă a avut probleme la început. Pentru acest avion, au fost produse două versiuni: una din oțel cu cadran negru și cu rea din piele maro-aurie. Cel de-al doilea ceas este din aur roșu, cadran antracit și curea din piele neagră.

Super AVi – P-51 Mustang (foto Breitling)

Super AVI Vought F4U Corsair adoptă culoarea albastră a faimosului avion de luptă. Utilizat în luptele din Oceanul Pacific, avionul era recunoscut după aripile frânte – de tip pescăruș – și elicea supradimensionată. A fost construit pentru decolări și aterizari în condiții dificile, îndeplinind numeroase roluri în război. Ceasul Breitling are un cadran alnastru, contoare cronograf și o curea din piele neagră de aligator.

Super AVI – Curtiss Warhawk (foto Breitling)

Super AVI Curtiss Warhawk a fost conceput în 1938 și s-a dovedit un maestru al agilității, capabil de viraje amețitoare. Era potrivit pentru condițiile meteorologice nefavorabile și condiții de luptă dure, un rebel al cerului se poate spune. Exact cum este și ceasul dedicat, produs cu un cadran verde-militar, contoare cronograf contrastante albe și accente roșii. O semnătură de tip rechin pe care Warhawk o purta în timpul războiului.

Super AVI – Mosquito (foto Breitling)

În sfârșit, ajungem la cel de-al patru model de ceas, Super AVI Mosquito, dedicat unui avion cu adevărat emblematic. Realizat cu un fuselaj din lemn și diverși adezivi, avionul construit de Havilland a depășit ca performanțe numeroși concurenți. Manevrabilitatea i-a permis să desfășoare nuemroase sarcini de luptă, exact cum este ceasul asociat. Cadranul negru este completat de contoare cronograf contrastante albe.

Detalii

Toate cele patru modele Super AVI dispun de funcții GMT, caracteristica dominantă este lizibilitatea. Cifrele arabe mari și carcasa de 46 mm sunt completate de coroana supra-dimensionată, ușor de prins cu mâna înmănușată. Cureaua din piele de vițel se prezintă cu o cusătură specifică aviației, amintind de echipamentele piloților din epocă. Carcasa găzduiește Calibrul automat Breitling B04, rezerva d eputere fiind de 70 ore.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.