Bowmore, single malt de treizeci de ani!

0
658
Bowmore 30 Year (Old)

Bowmore continuă să ne ofere una dintre cele mai prețioase băuturi, la treizeci de ani dup evenimente care au marcat lumea: inventarea World Wide Web-ului sau căderea Zidului Berlinului. Totodată, este anul când producătorul scoțian a decis să pună deoparte un prețios single malt, cunoscătorii urmând să se bucure peste ani de această licoare specială. Ei bine, este momentul să descoperim whisky-ul maturat timp de treizeci de ani în butoaiele de sherry sau bourbon, un produs care a evoluat în timp…. la fel ca rețeaua de internet.

Bowmore 30 Year Old (foto: Bowmore)

Selectat din doar două butoaie – aferente câte unui an – reprezentanții Bowmore spun că această prețioasă băutură aduce tot ce este mai bun din ultimii trezeci de ani. Cu un caracter aparte și culoare aurie, whisky-ul este îmbuteliat la un grad de alcool de 45,3% și prezintă ceea ce distileria numește ca fiind “un stil fructat bogat și note subtile de fum”. Cunoscătorii s epot aștepta la arome de plante scoțiene, banană, piersici, anans, vanilie sau caramel. Gustul este marcat de fructe tropicale și miere, acestea fiind combinate cu note de turbă și eucalypt, în timp ce finișul este unul bogat și persistent.

Bowmore 30 Year Old (ambalaj – foto: Bowmore)

“Prin adăugarea unui produs în vârstă de treizeci de ani în potofoliul nostru, suntem capabili să arătăm cât de vital este timpul pe care îl petrece această băutură în butoaie, influențându-ne spiritul, whisky-ul devenind unul excepțional și cu un caracter aparte”, menționează David Turner (Managerul distileriei Bowmore) într-o declarație de presă. Dincolo de scotch-ul în sine, ambalajul spectaculos aduce un omagiu zonei care înconjoară distilerie, veche de peste 240 de ani. O cutie care oferă indicii despre conexiunea eternă a whisky-ului cu insula Islay din arhipelagul Hebridelor.

În fine, așa cum era de așteptat, această versiune rară de whisky este produsă într-o ediție limitată, doar 2580 de sticle Bowmore 30 Years urmând să fie disponibile la nivel global. Detalii Bowmore AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.