Bowers & Wilkins în cabina noului BMW iX!

0
43
Noul BMW iX x Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins a extins parteneriatul cu constructorul german BMW, odată cu lansarea noului vehicul electric iX. Denumit Diamond Surround System, sunetul regăsit la bordul unui model iX este printre cele mai calitative din industria auto.

Interior cabină noul BMW iX (foto: Bowers & Wilkins)

Scopul sunetului este de a oferi experiențe audio demne de un studiou de înregistrare, concept denumit ‘True Sound”. Acest lucru poate fi realizat numai printr-o strânsă colaborare între echipele de ingineri de la BMW și Bowers & Wilkins. La baza calității sunetului se află tehnologiile regăsite în gama de difuzoare passive ale mărcii britanice. De menționat, BMW iX este primul vehicul electric care dispune de tweetere Diamond Dome.

Sunet de calitate

Sunetul de calitate este împrumutat de la difuzoarele 800 Series Diamond, asemănătoare cu cele din studiourile Abbey Road. Excepțional de precise, cu distorsiune redusă, tweeter-ele prezintă canale spiralate în spatele cupolelor. Acestea disipă undele sonore care emană din spatele unității și limitează distorsiunea. În conformitate cu interiorul minimalist al modelului iX, tweeter-ele sunt acoperite cu huse din oțel inoxidabil polișat.

Detaliu difuzoare cabină BMW iX (foto: Bowers & Wilkins)

Pe suprafața lor regăsim sigla producătorului și un efect discret de iluminare, difuzoarele fiind ascunse în spatele țesăturii. În total, la bord există două tweetere Diamond Dome, trei Aluminium Dome și cinci Aramid Fiber. Acestea sunt montate cât mai sus în cadrul cabinei ușoare și spațioase. Alte opt difuzoare sunt integrate în tetierele față/spate, ele putând fi reglate individual pentru a crea experiențe audio personalizate.

Poziționare în cabină

Pentru prima dată, patru difuzoare bass sunt montate alături de 4D Shakers, acestea fiind poziționate strategic în cabină. Astfel, interiorul beneficiează de o experiență bogată a bass-ului și la volume mai mici. Pasagerii pot acționa sistemul de sunet în patru moduri diferite, în funcție de preferințe. Rezultatul este un sunet excelent detaliat la bordul unui BMW iX, integrat perfect în design-ul noului autovehicul.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.