Boucheron, colecție de bijuterii Art Déco!

0
575
Boucheron - A History of Style, Art Déco (inel smarald)

Boucheron a prezentat cea mai recentă colecției a casei, o linie de bijuterii denumită “A History of Style, Art Déco”. O colecție care se bazează pe bogatele arhive ale mărcii, cu o serie de piese inspirate din stilurile și motivele distinctive care au dominat universul bijuteriilor, modei și decorului la începutul secolului al XX-lea.

Boucheron (inel masculin din smarald Muzo)

Linia de bijuterii corespunde formatului stability de a folosi colecțiile lansate în luna ianuarie pentru a reimagina elemente ale trecutului mărcii, luna iulie fiind destinată pentru prezentarea excelenței tehnice și inovației. Fondată în anul 1858, cu un spațiu generos pe renumita Place Vendôme, casa de bijuterii este apreciată pentru adoptarea stilului Art Déco – o perioadă când a beneficiat de numeroase premii – anul 1925 fiind marcat de primirea prestigiosului Grand Prix Award la Târgul Mondial din Paris. De asemenea, este epoca când Boucheron este identificată de Claire Choisne – Creative Directorul mărcii – drept “perioada ei favorită”.

Mai multe articole despre bijuterii AICI

În ce privește colecția “A History of Style, Art Déco”, trebuie să știți că onixul negru, diamantele albe și smaraldele ocupă un bine-meritat loc central, fiecare piesă prezentându-se cu liniile pure și contrastele puternice alb/negru care au devenit sinonime cu epoca din care “își trage” inspirația. Astfel, dacă piesele colecției sunt opulente, colierul Plastron Émeraude este reprezintă chintesența acestei linii de bijuterii. Inspirat de colierele create pentru Maharajahul din Patiala – în anul 1928 – piesa se mândrește cu cele 228 pietre de smarald, cu un total de 1071,91 carate. Îns tilul clasic Boucheron, accentual este pus pe design-ul “multi-uzură”.

Boucheron (colier din smaralde Muzo)

Această focalizare ne asigură că fiecare piesă este cu adevărat purtabilă, mai degrabă pentru a fi potrivită doar pentru etalare. Totodată, colecția este neutră din punctul de vedere al genului, consolidând statutul Boucheron ca o marcă de bijuterii modern, deși este una dintre cele mai vechi case din lume. Fiecare piesă din colecție a fost gândită cu atenție, ca o măsură asiguratorie că fiecare purtător se va simți confortabil atunci când o utilizează, linia de design a colecției oferind simboluri masculine – precum cravate sau papioane – acestea fiind reimaginate cu măiestrie în bijuterii elegante care pot fi purtate la anumite evenimente.

Mai multe articole despre stil AICI

Colecția include doar 21 de piese, “A History of Style, Art Déco” fiind o linie de bijuterii relativ restrânsă. Cu toate acestea, pe măsură ce durabilitatea continuă să ocupe un loc preferențial în rândul consumatorilor, este foarte probabil să observăm în viitor colecții mult mai restrânse, cu accent pe calitatea și trasabilitatea materialelor utilizate, mai degrabă decât pe numărul mare de piese. Un element întâlnit și în utilizarea smaraldelor Muzo, pietrele fiind extrase din minele situate în inima Columbiei, locul fiind considerat cel mai etic și ecologic din lume, cu trasabilitate complete pe tot lanțul de aprovizionare. Detalii Boucheron AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.