#BMW Nightdrive, aventuri urbane

0
27
#BMW Nightdrive - colaj Seria 2 (Adrian Cobzasu)

Noaptea vine întotdeauna la pachet cu sentimente contradictorii: fie te îmbie la confort, fie la explorare. De data asta, BMW a lansat invitația unei aventuri urbane care începe puțin înainte de miezul nopții și, cu încălțările potrivite – anvelopele Michelin Pilot Sport 4 – distracția se prelungește până spre răsărit. Spre deosebire de basmul Cenușăresei, toate cele care urmează chiar s-au întâmplat într-o noapte răcoroasă de primăvară timpurie, pe străzile misterioase ale Bucureștiului.

#BMW Night Drive (foto – Adrian Cobzasu)

Misiunea de explorare a propus ca subiect cele două noi compacte ale mărcii BMW, Seria 1 și Seria 2 Gran Coupe. Eu am fost norocoasă deoarece, fiind responsabilă de componenta competitivă a aventurii, am avut la dispoziție noul Seria 2 Gran Coupe pentru două zile înaintea evenimentului, timp în care l-am descusut de toate misterele. Este cu siguranță un model BMW excentric când vine vorba de design, cu un spate desenat atipic față de partea frontală agresivă, un contrast accentuat de nuanța de albastru Snapper Rocks, care iese în evidență printre blocurile gri din București.

#BMW Night Drive – (foto Adrian Cobzasu)

Ca funcționalitate și tehnologie, noile modele oferă una dintre cele mai sofisticate soluții din segment: așa cum ne-a obișnuit #BMW Nightdrive, întregul sistem este orientat către șofer și păstrează un echilibru perfect între clasicele butoane și funționalitatea touch. Cele mai noi generații vin cu meniu în limba română și serviciu de Concierge, pentru oricând ești în trafic și ai nevoie de sugestii sau asistență la schimbarea destinației în navigație (care vine cu Real Time Traffic Information). Head Up Display-ul este și mai detaliat ca până acum și îți oferă un plus de siguranță la volan. Iar pentru puțin amuzament, putem controla muzica prin gesturi.

#BMW Night Drive – (foto Adrian. Cobzasu)

Sigur, toate cele de mai sus contează în viața normală, pentru confortul drumurilor cotidiene de la 8 și 18. Însă noaptea prioritățile se schimbă: pe mine m-a interesat mai mult să descopăr cum se conduce un #BMW Nightdrive compact cu tracțiune față, ceva nemaintâlnit pe Seria 1 și pe Seria 2 și într-o oarecare contradicție cu istoria lor. Bavarezii promit o reducere semnificativă a patinării roților și a comportamentului subvirator, tipic modelelor cu două roți motrice față, prin sistemul ARB care funcționează în tandem cu DSC. În plus, sistemul Performance Control permite accelerația și frânarea individuală pe fiecare roată pentru un plus de dinamism.

#BMW Night Drive – (foto Adrian Cobzasu.)

Pentru mica noastră competiție nocturnă, material didactic ne-au fost cele două mașini pe benzină, M135i și M235i, care sunt similare în comportament, ambele beneficiind și de un nou diferențial mecanic Torsen. Cum se traduc la volan toate cele de mai sus? Ei bine, le-am dat întâlnire colegilor mei pe acoperișul parcării unui mall din București, unde i-a așteptat un mic traseu de îndemânare amenajat cu jaloane, pe care trebuia să îl parcurgem contracronometru, în deplină siguranță. Fără dezactivarea sistemelor electronice și cu trase curate, traseul putea fi parcurs în sub un minut fără ca mașinile să subvireze sau să derapeze neașteptat.

#BMW Night Drive – (foto .Adrian Cobzasu)

Anvelopele Michelin Pilot Sport 4 ne-au asigurat de acest lucru, fiind recunoscute pentru precizia și timpul scăzut de reacție. Întreaga experiență s-a lăsat cu aplauze și râsete din partea copiloților mei, ceea ce înseamnă că am reușit să aduc 10% din spiritul raliurilor în miezul Bucureștiului. Aminteam mai devreme de istoria BMW – “brunch-ul” nocturn l-am luat între prieteni, la garajul restauratorului de #BMW Nightdrive numit Interceptor, creatorul comunității online Sharkboys. Printre serii 5 sau 6 din anii ’60-’80, s-a strecurat și al nostru Seria 2 Gran Coupe, într-o perfectă antiteză. Materialul poate fi citit integral în noua ediție The Gentleman’s Journal – Text de: Cristiana Oprea/Emoticar.

BMW România

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here